7+1 αλλαγές στο σώμα μετά τον τοκετό

207839699c1a2f3754be473827b0edfcΜπορεί να λένε ότι οι γυναίκες είμαστε το ασθενές φύλο, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες γεννάμε, καθώς δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος αυτή της εγκυμοσύνης, και για 9 μήνες ετοιμάζουμε αυτό το “θαύμα της φύσης”!

Επίσης μετά τον τοκετό, παρά τις δοκιμασίες κι αλλαγές που έχει υποστεί το σώμα και ο οργανισμός μας, παραμένουμε δυνατές και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να επανέλθουμε στην αρχική!

Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αποδεχτούμε τον εαυτό μας με τις αλλαγές αυτές, αλλά καλό είναι σκεφτούμε ότι δεν είμαστε οι μόνες που το περνάμε…Δείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες αλλαγές.

Το σχήμα του σώματος
Η μητρότητα μπορεί να μετατρέψει ένα σώμα από σχήμα αχλάδι σε μήλο και το αντίστροφό ή μια πολύ λεπτή σιλουέτα να γίνει με λίγα παραπανίσια κιλά.

Κοιλίτσα
Στις περισσότερες γυναίκες, η κοιλιά τους ακόμη και αρκετές εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη είναι ακόμα πρησμένη, χαλαρή και πλαδαρή.

Χαλαρό στήθος
Μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό το στήθος χαλαρώνει, μικραίνει και πέφτει… Γι’ αυτό δώστε μεγάλη σημασία στο σουτιέν που φοράτε και χρησιμοποιήστε καλλυντικά με ρετινόλη και το συνένζυμο Q10, δηλαδή προϊόντων σύσφιξης.

Χαλαρό δέρμα στην κοιλιά
Οι μητέρες δεν είναι μαρσιποφόρα, αλλά μετά από μια εγκυμοσύνη, πολλές κυρίες αισθάνονται ότι κουβαλούν ένα «σακουλάκι». Για κάποιες, είναι αναπόφευκτη η καμπύλη στο στομάχι.

Λίπος στην πλάτη
Συνήθως μετά την εγκυμοσύνη συσσωρεύεται λίπος χαμηλά στην μέση και στην περιοχή γύρω από το σουτιέν. Δώστε προσοχή στα ρούχα που φοράτε και φροντίστε να γυμνάζεστε έστω και λίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς είναι πραγματικά το σώμα μιας μητέρας;

Ραγάδες
Είναι ένα από τα λεγόμενα «σημάδια της εγκυμοσύνης.» Η έντονη διάταση του δέρματος δημιουργεί πολλαπλές μικρές ρήξεις, οι οποίες συνδέονται από ρήξεις μικρών αγγείων. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν αιματώματα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τις ραγάδες. Με τον καιρό, αισθητικά τουλάχιστον, τα σημάδια εξασθενούν ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ραγάδες αν δημιουργηθούν δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς.

cb3949af8632c9503ad4b8cf2fafdea0Κυτταρίτιδα
Η απότομη αύξηση και απώλεια βάρους φαίνεται πως έχει επιπτώσεις. Μηροί, γλουτοί και κοιλιά είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς περιοχές όπου συσσωρεύεται.

Φλεβίτιδα
Ακόμα και οι κυρίες που έχουν μακριά πόδια είναι επιρρεπείς στις ευρυαγγείες κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη. Εμφανίζονται κυρίως λόγω ορμονικών μεταβολών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλη αυτή η διαδικασία, αξίζει με το παραπάνω… κάθε φορά που μας χαμογελά το μωράκι μας!

Πηγή: baby.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποβρύχια φωτογράφιση μόνο για εγκύους…

You may also like