8 κορυφαία… υποβρύχια ξενοδοχεία!

Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια, έστω κι αν αυτά είναι με τη βοήθεια της φαντασίας μας. Ειδικά στους εξωτικούς προορισμούς μεγάλο ρόλο παίζει το ξενοδοχείο. Εκεί όλοι θέλουμε το ξενοδοχείο να μην περιορίζεται στο «καθαρό να είναι, για έναν ύπνο κι ένα μπάνιο το θέλω», αλλά αντίθετα υπάρχει η προσδοκία μίας ξεχωριστής εμπειρίας κατά τη διαμονή. Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως υπάρχουν οκτώ ξενοδοχεία που προσφέρουν θέα… στα βάθη της θάλασσας; Ναι, σωστά διαβάσατε! Αλλά νομίζω πως καλύτερα να αφήσω και τις εικόνες να μιλήσουν!

1. The Water Discus, Ντουμπάι
01 The Water Discus, Dubai
Αυτό το ξενοδοχειακό συγκρότημα έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων κι εγκαταστάσεις τόσο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όσο και κάτω από αυτήν, περιλαμβάνει επίσης εστιατόριο, spa και bar. Ακόμη οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να κάνουν εκτός από κατάδυση και δραστηριότητες παραλίας, όπως κολύμβηση και θαλάσσια σπορ.

2. Manta Resort, Τανζανία
02 Manta Resort, Tanzania
Σ’ αυτό το resort ο επισκέπτης απολαμβάνει τον ύπνο του… υποθαλάσσια. Συγκεκριμένα σε μία σουίτα που βρίσκεται τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το πρωί μπορεί κανείς να απολαύσει το ήλιο, ενώ το βράδυ ο φωτισμός δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ψάρια να κάνουν βόλτες περνώντας από τα παράθυρα!

3. Jules’ Undersea Lodge, Florida, ΗΠΑ
03 Jules' Undersea Lodge, Florida
Εννιά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Key Largo, αυτό είναι το μοναδικό υποβρύχιο ξενοδοχείο των ΗΠΑ. Οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν… scuba diving για να φτάσουν στα δωμάτιά τους, αλλά νομίζω πως η διαδρομή θα είναι απολαυστική!

4. Hilton’s Conrad Maldives Rangali Island Resort, Μαλδίβες
04 Hilton's Conrad Maldives Rangali Island Resort, Maldives
Να τρως στο εστιατόριο ή να χαλαρώνεις στο δωμάτιο αγναντεύοντας την υποβρύχια ζωή. Μοναδικό!

5. The Hydropolis Underwater Resort Hotel, Ντουμπάι
05 The Hydropolis Underwater Resort Hotel, Dubai
Το resort αυτό είναι ακόμη υπό κατασκευή, αλλά υπολογίζεται πως θα φτάνει μέχρι είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνια του Περσικού Κόλπου.

6. Reef World, Αυστραλία
06 ReefWorld, Australia
Εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός πλωτής κι υποβρύχιας κατασκευής. Το ξενοδοχείο ReefWorld βρίσκεται κοντά στον ύφαλο Great Barrier της Αυστραλίας. Υποβρύχιο spa, υποβρύχιες σουίτες, scuba diving και ξεναγήσεις με ελικόπτερο είναι μερικές από τις εμπειρίες που προσφέρονται.

7. Poseidon Undersea Resorts, Φίτζι
07 Poseidon Underasea Resorts, Fiji
Το resort στα νησιά Φίτζι είναι ακόμη υπό κατασκευή, παρ’ όλο που αναμενόταν η έναρξη της λειτουργίας του το 2008. Πάντως προβλέπεται μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και… παρεκκλησιού για γάμους!

8. Utter Inn, Σουηδία
08 Utter Inn, Sweden
Οι επισκέπτες αυτού του ξενοδοχείου φτάνουν στις εγκαταστάσεις της λίμνης Malaren με καραβάκι. Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το πλωτό ξενοδοχείο μοιάζει με ένα παραδοσιακό σουηδικό σπίτι με κόκκινο χρώμα. Με μία σκάλα, όμως, οι επισκέπτες φτάνουν στο υποβρύχιο δωμάτιό τους, ενώ με έξτρα χρέωση το δείπνο μπορεί να παραδοθεί κατ’ ευθείαν στην πόρτα τους.

Πηγή: www.torontosun.com
Προσωπικό σχόλιο: Δεν ξέρω για σας, αλλά νομίζω πως αυτή η υποβρύχια εμπειρία θα μ’ έκανε να νιώθω σαν τη «Μικρή Γοργόνα»… κι ας μου λείπει η ουρά!

You may also like