8 λόγοι για να είσαι single στις γιορτές

take-a-day-off_7-ways-to-de-stress-during-the-holidaysSingle εν όψει γιορτών; Σας τρομάζει η ιδέα; Κι όμως δεν θα έπρεπε, γιατί η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και δεν αποδείχτηκε τόσο τραγικό! Σίγουρα έχει τύχει μια χρονιά που χωρίσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όλοι μας οι φίλοι ήταν δεσμευμένοι και μοναδική παρέα μας ήταν το μαξιλάρι που παίρναμε αγκαλιά για να δούμε χριστουγεννιάτικες κομεντί που μας ψυχοπλακώναν ακόμη περισσότερο.

Αν το σκεφτούμε από διαφορετική σκοπιά πάντως, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο μαύρα όσο τα βλέπαμε, καθώς σε όλα υπάρχει η θετική πλευρά των πραγμάτων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα κι αν δεν ήταν επιλογή μας να χωρίσουμε!
Οπότε αν και φέτος έτσι τα έφεραν οι καταστάσεις, δείτε γιατί δεν πρέπει να απελπίζεστε!

*Δεν χρειάζεται να αγωνιάτε και να σπάτε το κεφάλι σας για να βρείτε το τέλειο δώρο, εκτός κι αν πρόκειται φυσικά για τα μέλη της οικογένειάς σας (ή τον εαυτό σας). Και στις δύο περιπτώσεις, αξίζει 100% ο κόπος.

*Δεν υπάρχουν συναντήσεις με γονείς και συγγενείς – κάτι που είναι πάντα δύσκολο και αμήχανο (ας είμαστε ειλικρινείς).

*Μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με την οικογένειά σας, βλέποντας ταινίες δικής σας επιλογής, πηγαίνοντας για καφέ με τους φίλους που εσείς επιθυμείτε και γενικότερα να κάνετε οτιδήποτε εσείς θέλετε. Επειδή χωρισμός σημαίνει απόλυτη ελευθερία!

single-woman-snow*Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στα σχέδια ή τα ταξίδια. Μπορείτε να περάσετε τις διακοπές με τους δικούς σας φίλους και τη δική σας οικογένεια. Ή μπορείτε ακόμη και να πάτε μια εκδρομή μόνη σας, κάτι που φαντάζει υπέροχο, αν θέλετε τη γνώμη μου!

*Είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείτε τι θέλετε και τι δεν θέλετε από μία σχέση.

*Είστε απολύτως ελεύθεροι να φλερτάρετε με όποιον/όποια θέλετε χωρίς κανείς να σας ζητήσει εξηγήσεις, να κάνει σκηνή ή να νιώσετε ενοχές.

*Θα έχετε αρκετό χρόνο να μιλήσετε για τον εαυτό σας, την καριέρα σας, το φοβερό project που σας ανέθεσε ο εργοδότης σας όταν οι συγγενείς σας θα σας ρωτήσουν πώς πάει η σχέση σας και πότε επιτέλους θα σας δούνε νυφούλα – αυτό είναι αναπόφευκτο, δυστυχώς!

*Πάντα υπάρχουν οι πρώην σας που στο άκουσμα του χωρισμού σας, το πιθανότερο είναι να κάνουν σενάρια επανασύνδεσης. Μια επανασύνδεση βέβαια με τον/ την πρώην σας, δεν πρόκειται να λύσει τα υπαρξιακά σας προβλήματα, μπορεί απλά να σας κάνει να περάσετε καλά.

Πηγή: baby.gr

You may also like