8 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον AlexanderMcQueen

Ο Alexander McQueen, ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές που έχουν περάσει ποτέ από τον χώρο της μόδας, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τον τρόπο να εμπνέει όσους τον παρακολουθούσαν, δίχως καμία προσπάθεια, απλά και μόνο με το μυαλό και τη δημιουργικότητά του. Όμως, το λαμπρό του ταξίδι τελείωσε το 2010, όταν ο διάσημος designer έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 40 ετών.

Ακολουθούν 8 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον μεγάλο σχεδιαστή:

  1. Έφυγε από το σχολείο σε ηλικία 16 ετών και του προσφέρθηκε η ευκαιρία να γίνει μαθητευόμενος στο Gieves and Hawkes και στο Anderson and Sheppard, δύο ράφτες κοστουμιών στη Savile Row.Μάλιστα, όταν ήταν στο πρώτο, δημιούργησε ένα κοστούμι για τον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας.
  2. Στις πρώτες του συλλογές, ο Mc Queen έκοβε τούφες από τα μαλλιά του, τις ένωνε με ένα διάφανο υλικό και δημιουργούσε ετικέτες που έραβε πάνω στα ρούχα του.
  3. Από το 1996 μέχρι το 2001 διετέλεσε chief designer του οίκου Givenchy, ως διάδοχος του John Galliano.
  4. Του απονεμήθηκε το βραβείο του Βρετανού Σχεδιαστή της Χρονιάς (British Designer of the Year) στα British Fashion Awardsτέσσερις φορές και το Menswear Designer of the Year το 2004. Το 2003, ήταν ο νικητής του CFDAAwardsγια τον καλύτερο Διεθνή Σχεδιαστή, ενώ του απονεμήθηκε το CBE (Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) για τις υπηρεσίες του στον τομέα της μόδας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.
  5. Ήταν λάτρης του scubadiving, το οποίο κι αποτέλεσε έμπνευση στα σχέδιά του. Παράδειγμα αυτού, η συλλογή Spring 2010 Plato’s Atlantis.
  6. To 2000, o Gucci αγόρασε το 51% των μετοχών της εταιρίας του Alexander Mc Queen, δίνοντας στον Mc  οικονομικά εφόδια για να επεκτείνει την επιχείρησή του.
  7. Ο Mc Queen λάτρευε τα σκυλιά του, γι’ αυτό και στη διαθήκη του, για να τους εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα ζωής, τους άφησε 50.000 λίρες. Επιπλέον, δώρισε από 100.000 λίρες σε δύο ιδρύματα ζώων, το Battersea Dogs and Cats Homeστο Νότιο Λονδίνο, και το Blue Cross animal welfare.
  8. Ο Alexander McQueen πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, όταν κρεμάστηκε στο σπίτι του στο Λονδίνο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατό του στη σκηνή.

You may also like