8ο Lycabettus Run στις 19 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίουμ στον εμβληματικό λόφο του Λυκαβηττού, η δημοφιλής διοργάνωση τρεξίματος, επιστρέφει για όγδοη χρονιά προκειμένου να προσφέρει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ιδιαίτερες διαδρομές… Αλλά και να απολαύσουν την εμπειρία της άθλησης σε έναν λόφο στην καρδιά της Αθήνας!

Λόγω της προνομιακής θέσης στην οποία διεξάγεται ο αγώνας, προσφέρει στους συμμετέχοντές του την ευκαιρία να τρέξουν σε δύο διαφορετικές επιφάνειες (άσφαλτο και χώμα). Το γεγονός αυτό τον καθιστά μια μοναδική δρομική εκδήλωση για την Αττική! Τρέχοντας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού ή μέσα στα μονοπάτια του λόφου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή εδώ θα βρεθούν να γίνονται ένα με την φύση της περιοχής και θα απολαύσουν την μαγευτική θέα της πρωτεύουσας από ψηλά.

Η διοργάνωση υλοποιείται από την My Sportevent με την ευγενική και αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων (0,50€) από κάθε εγγραφή θα διατεθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού .

Περισσότερες πληροφορίες του αγώνα θα προστίθενται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας www.lycabettusrun.gr

Οι αγώνες δρόμου και βουνού θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 με Αφετηρία και Τερματισμό στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Αποστάσεις αγώνων

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:00 πμ)

– Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:00 πμ)

Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ.  Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

– Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:05 πμ)

 – Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:05 πμ)

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

– Αγώνας Lycabettus Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 5,5 χλμ) (ώρα εκκίνησης 10:00 πμ)

– Αγώνας Lycabettus Trail Relay (χωμάτινος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία  2 x 4,5 χλμ) (ώρα εκκίνησης 10:05 πμ)

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για κάτω των 18 ετών ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον γονέα ή κηδεμόνα.

Έπαθλα

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, υπάρχει η απονομή κυπέλλων στους τρεις πρώτους κάθε ηλιακής κατηγορίας, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ανεξάρτητα θέσης κατάταξης, όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με μετάλλια που τους χορηγούνται στον τερματισμό. Όπως και δίπλωμα συμμετοχής που μπορούν να το κατεβάσουν με το ονοματεπώνυμό τους από την ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης.

Το δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο, την κατάταξη και τον χρόνο τους θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από το www.lycabettusrun.gr μετά και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων

Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.lycabettusrun.gr.

Καθώς η διοργάνωση και αποτελεί πλέον μια καθιερωμένη και αναγνωρίσιμη διοργάνωση, οι εγγραφές θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 ή νωρίτερα εξαιτίας της κάλυψης των ανακοινωμένων θέσεων και είναι διαθέσιμες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.lycabettusrun.gr στο ειδικό πεδίο εγγραφών.

Οι δρομείς επιλέγουν την γραμματεία παραλαβής από την διαδικασία των εγγραφών και η παραλαβή θα πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις αναφερόμενες ανά γραμματεία ώρες.

  • Lobby St. George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα RUNDOME |  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου   – 10:00 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72   – 10:00 15:00

Το 8ο Lycabettus Run τελεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και προβάλετε μέσα από τα κανάλια τουVisit Greece. Επίσης τελεί Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 τρέχουμε …στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

You may also like