9 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες στα 40

mother over 40Μπορεί να “άργησαν” λίγο στο ραντεβού τους με τον πελαργό όμως αυτό δεν τις έκανε να κλείσουν την πόρτα στη μητρότητα. Ο λόγος για τις μαμάδες που κατάφεραν να αποκτήσουν παιδιά αφού πάτησαν τα δεύτερα… άντα!

Δείτε τα 9 πράγματα τα οποία καταλαβαίνουν απόλυτα.

  1. Πόσο νέες δείχνουν οι δασκάλες των παιδιών.
  2. Ότι έχουν μηδενική ενέργεια για τους «πολέμους» με τα παιδιά. Άλλωστε τα έχουν ζήσει με τις φίλες τους όταν εκείνες τσακώνονταν με τα δικά τους παιδιά και «μιλάει» πλέον η εμπειρία.
  3. Ότι η ενέργεια που έχει μια μαμά στην δεκαετία των 20 ίση με τη δική τους, συνοδευόμενη όμως και με μια σοφία.
  4. Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, τώρα αντιλαμβάνεστε πόσο τυχεροί είναι οι γονείς που έχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας και τους συμβουλεύετε να το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί μια μέρα τα παιδιά τους θα μεγαλώσουν και θα γίνουν έφηβοι….και το άγχος διπλασιάζεται.
  5. Αν τα παιδιά σας είναι μικρά, είστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι κανείς δεν τολμά να σας ρωτήσει «Και πότε με το καλό το δεύτερο;»

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαμά 45 ετών και..άνω, από τη Μαρία Μάρκου

 1. Αν τα παιδιά σας είναι μωρά, δεν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των μαμάδων που διαμαρτύρονται για το πότε θα βγουν έξω, γιατί είστε συνεπαρμένοι από γεγονός ότι κρατάτε επιτέλους ένα μωρό στην αγκαλιά σας.
 2. Μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι πραγματικά άρρωστο το παιδί σας χωρίς να ψάξετε στο Διαδίκτυο για συμπτώματα και ασθένειες.
 3. Μερικές φορές το παιδί σας γίνεται κουραστικό. Μερικές φορές κι εσείς η ίδια είστε κουραστική. Και αυτό είναι εντάξει. Αγαπάτε ο ένας τον άλλο και αυτό είναι που μετράει.
 4. Παρ’ όλη την κούραση χαίρεστε που το παιδί σας έχει τόση πολλή ενέργεια.

Πηγή: baby.gr

You may also like