ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;

Τώρα που χειμωνιάζει και όχι μόνο ο κορωνοϊός αλλά κι άλλες ιώσεις βγήκαν στο σεργιάνι, είναι επόμενο να προσέχουμε λίγο παραπάνω. Κι αυτό συμβαίνει και μέσω της διατροφής μας. Καθώς διανύουμε την εποχή που το ακτινίδιο είναι στα high του, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε. Κι αν αυτό το φρούτο με τη χνουδωτή φλούδα σου φαίνεται ακόμη περίεργο, οι παρακάτω γραμμές ίσως σε πείσουν να το γνωρίσεις καλύτερα!

               01 Δυναμώνει τα μαλλιά και φροντίζει την επιδερμίδα. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό. Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο τόσο για πλούσια και γερά μαλλιά, όσο και για σφριγηλή επιδερμίδα.

               02 Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Δύο μικρά ακτινίδια περιέχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη Cακόμη κι από ένα μέτριο πορτοκάλι. Η αντιοξειδωτική ιδιότητα της βιταμίνης Cπροσφέρει ένα ανεκτίμητο boostστο ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας από παθογόνους παράγοντες – ένας λόγος παραπάνω τώρα που οι ιώσεις καραδοκούν!

               03 Βελτιώνει την πεπτική λειτουργία. Καλό πεπτικό = υγιής και χαρούμενος οργανισμός. Η γνωστή η εξίσωση! Το ακτινίδιο είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που εξισορροπούν την πεπτική λειτουργία. Επίσης τα ακτινίδια περιέχουν ένα ένζυμο το οποίο επιτρέπει τη διάσπαση της πρωτεΐνης ώστε να επεξεργαστεί πιο ομαλά από το στομάχι και τα έντερα.

               04 Βοηθά στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κι ελάχιστη θερμιδική αξία (περίπου 60 θερμίδες), το ακτινίδιο βοηθά στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού. Επίσης, η περιεκτικότητά του σε νερό κατά 90% ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού.

               05 Επιβραδύνει τη γήρανση του οργανισμού και περιορίζει τον κίνδυνο χρόνιων νοσημάτων. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C που περιέχει το ακτινίδιο, υποστηρίζουμε την αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών που, όχι μόνο μας γερνούν νωρίτερα… Αλλά σε βάθος χρόνου είναι υπεύθυνες για παθήσεις όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και διάφορες μορφές καρκίνου.

Είναι για όλες τις ηλικίες…

               06 Είναι ιδανικό για νέες μαμάδες και μωρά.Το φολικό οξύ είναι από τις πρώτες βιταμίνες που μία μέλλουσα μαμά πρέπει να φροντίζει να προσλαμβάνει καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου. Και φυσικά γι’ αυτό είναι από τα πρώτα φρούτα που προστίθενται στο βρεφικό μενού!

               Πρόσθεσέ το σε σαλάτες, αναβάθμισε το smoothie σου… ή απλά απόλαυσέ το σκέτο! Όπως κι αν το προτιμήσεις, το ακτινίδιο θα γίνει ο νέος διατροφικός σου φίλος!

               Πηγή: Good Housekeeping

Πηγή: unsplash.com/@pranjallk1995

You may also like