ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ: “ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ”

Την προηγούμενη Κυριακή πηγαίνοντας για brunch στο Athénée, με εκπληξη είδα ότι ο Αντώνης Σέλεκος, ήταν υπεύθυνος για τις γλυκές απολαύσεις του menu. Οπότε με αφορμή αυτή τη συνεργασία, που θα κρατήσει μέχρι αρχές Μαρτίου, σκεφτήκαμε να σας τον παρουσιάσουμε. Να τονίσουμε ότι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε -για πρώτη φορά- γλυκά που δεν έχει ακόμα συμπεριλάβει στον κατάλογο του καταστήματός του.

-Ας ξεκινήσουμε με αφορμή τη συνεργασία σου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες με το Athénée. Πες μας τι μπορούμε να απολαύσουμε;

Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρούσα συνεργασία μας με το Athénée κι αυτό γιατί οι συνέργειες είναι ο μονόδρομος για την εξέλιξη.

Πρωταγωνιστές στο μενού που έχουμε ετοιμάσει είναι το προζυμένιο Panettone μας, όμως θα βρούμε και γλυκά που μας αρέσουν πολύ με έμφαση στην εποχικότητα. Τάρτα λεμόνι με λεμόνια από το Αίγιο και ελληνικό γιαούρτι, Black Forest με βύσσινα που έχουμε διαχειριστεί και κάποια ακόμη γλυκά.

-Ποια ήταν η έμπνευση για αυτές τις δημιουργίες;

Οι άνθρωποι που θα πληρώσουν για να απολαύσουν μια στιγμή που θα τους κρατήσουμε συντροφιά με ένα από τα γλυκά μας. Η έμπνευση είναι καλό να υπάρχει, σκεπτόμενοι πάντοτε όμως την ουσία και σεβόμενοι αυτούς που θα μας ακολουθήσουν. 

-Η πιο εμβληματική σου δημιουργία είναι το Panettone σου, το οποίο φέτος το βρίσκουμε και με κόκκινα φρούτα. Μίλησε μας γι’ αυτό…

Θεωρώ πως η απόδοση του το χαρακτηρίζει εμβληματικό σίγουρα. Ο τρόπος δηλαδή που διαχειριζόμαστε αυτήν την τόσο δύσκολη συνταγή με βάση πάντα την παράδοση. Όμως, δεν ασχολούμαι μόνο με αυτό αλλά με την ζαχαροπλαστική γενικά. Το Panettone για μένα είναι ένα κάρμα και ένα success story εν τέλει. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε σαν σκέψη, το πως υλοποιήθηκε και στο τέλος, ο χώρος που είμαστε σήμερα. Όλα τα παραπάνω, πραγματικά συνέβησαν χωρίς να το καταλάβω. Από την Αστυπάλαια λοιπόν, μέχρι το Παγκράτι.

-Θέλεις να μας πεις λίγο για την πορεία σου μέχρι σήμερα;

Αδιαμφισβήτητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Κάνω αυτήν την δουλειά 16 χρόνια πια… Κι είμαι 29 χρονών. Θέλω να κουράζομαι, αγωνιώ μέχρι το τέλος κάθε δουλειάς που προκύπτει και πάντα έχω τον τελευταίο λόγο. Προσπαθώ καθημερινά και έχω κοπιάσει γι’ αυτό. Ξεκίνησα από μικρός, πέρασα από διάφορα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία μέχρι που βρέθηκα να έχω κάτι δικό μου. Θα έλεγα πως όλα έχουν γίνει ώριμα, με σεβασμό και πολλή υπομονή. Ο χρόνος άλλωστε δείχνει αν αξίζει στο τέλος κάτι κι αν είναι για να μείνει.

-Ποιά τα σχέδια για το 2023. Τι να περιμένουμε από σένα;

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Νομίζω όμως πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον το 2023, έχουμε τα γλυκά που φτιάχνονται εκείνη την στιγμή, μπροστά σε κάθε καλεσμένο μας και το Panettone που αποδίδει όπως βλέπουμε σε όλες τις εποχές του χρόνου. Σε λίγο καιρό θα έχετε νέα της ομάδας μας!

Ο pastry chef που μας έμαθε την ιταλική συνήθεια του γλυκού αφράτου μείγματος από μοναδικά υλικά, μαζί με προσθήκες από τάρτες, μυρωδιές από λεμόνι, φρούτα του δάσους,  καρότο, αλατισμένη καραμέλα με ανθό αλατιού, καραμελωμένα φουντούκια αλλά και κλασσική αγαπημένη σοκολάτα στο μενού του “Sunday Brunchin’ ”,  μας περιμένει μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου για ένα μοναδικό ταξίδι στον γλυκό του κόσμο.

Στο Athénée για 3 ακόμα Κυριακές,  οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα δείγμα της δουλειάς της ομάδας του Αντώνη Σελέκου με πολύ αγαπημένα γλυκά και πρώτες ύλες, πάντα με πρωταγωνιστή το προζυμένιο Panettone .

You may also like