Bizcochitos: Μπισκότα με γλυκάνισο και κανέλα, από την Έλενα Σμπώκου

Αρωματικά όσο δεν φαντάζεσαι! Αυτά τα μπισκότα έρχονται από την κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα από το μαγευτικό Μεξικό! Ονομάζονται bizcochitos και είναι πολύ αρωματικά! Φτιάξε αυτά τα μπισκότα και απόλαυσέ τα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με γάλα! Καλά αν δεν σου αρέσει το τσάι μπορείς να τα απολαύσεις και με τον αγαπημένο σου καφέ! Σημασία έχει ότι θα μοσχομυρίσει το σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο κοπανισμένο
8 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
κανέλα και ζάχαρη για την διακόσμηση

kanellaaniseΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς πολύ καλά με το μίξερ χειρός, το βούτυρο και την ζάχαρη.
2. Προσθέτεις το αυγό και την βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα.Στην συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας το αλεύρι σταδιακά.
3.Ζυμώνεις με το χέρι την ζύμη που δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια και κάνεις ένα μεγάλο μπαστούνι ζύμης. Τυλίγεις την ζύμη με μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει.
4. Προθερμαίνεις τον φούρνο σε αέρα στους 170° και στρώνεις μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
5. Βγάζει την ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγεις και κόβεις μπισκότα σε πάχος 1 εκατοστού. Τα πασπαλίζεις με κανέλα και ζάχαρη.
6. Ψήνεις τα μπισκότα για 15-17 λεπτά περίπου. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.

 

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like