Boudin de pain, από το Αλάτσι

Τον chef Περικλή Κοσκινά τον έχετε ήδη ακουστά από την προϋπηρεσία του σε γνωστά εστιατόρια στην Αθήνα. Πλέον έχει αναλάβει την κουζίνα στο “Αλάτσι” του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, και “μεταμορφώνει” το μενού κρατώντας κάποια χαρακτηριστικά πιάτα.

Σήμερα μας προτείνει ένα υπέροχο επιδόρπιο για να κλείσετε το γεύμα σας ή το δείπνο σας.

ΥΛΙΚΑ:
-1/2 κιλό ψωμί δίχως ψίχα ( πολυτελείας είναι καλό για αυτήν την συνταγή)
-1/2 λίτρο γάλα
-300 γρ. ζάχαρη (150 και 150)
-100 γρ. κρέμα γάλακτος
-6 αυγά
-1 βανίλια
-100 γρ. σταφίδα ξανθή

*Μια φόρμα στρογγυλή αντικολλητική ύψους 8 εκ. και διαμέτρου 25 εκ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Κάνουμε καραμέλα τα 150 ζάχαρη και απλώνουμε στην φόρμα κυκλικά, να πάει παντού.
boudin de panΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα την ζάχαρη και την βανίλια και κόβουμε σε κύβους 2×2 το ψωμί.
Ρίχνουμε μέσα το ψωμί και μ’ένα πιρούνι το λιώνουμε. Ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα, και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα με το ψωμί στο μπολ.
Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο 145c σε μπεν μαρί, για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μία ημέρα να κάτσει και ξεφορμάρουμε με ένα πιάτο.

Σερβίρουμε σε τρίγωνο κομμάτια.

Αλάτσι
Βρασίδα 13, όπισθεν «Hilton» Ιλίσια
τηλ. 210-72 10 501

You may also like