Cake σοκολάτας Ganache, από τη Νατάσα Σχοινά

«Το “Ganache” είναι ένα γλάσο, σάλτσα ή γέμιση για γλυκά φτιαγμένα από σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Συνήθως φτιάχνεται ζεσταίνοντας κρέμα γάλακτος και περιχύνοντας με αυτήν ψιλοκομμένη σοκολάτα.»

Ένα φανταστικό κέικ που σε κάθε κουταλιά νιώθεις τη σοκολάτα να λιώνει στο στόμα σου… Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο
¼ κούπας άχνη ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

*Για το ganache σοκολάτας:

200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε τη βάση ενός ταψιού για κέικ (περίπου 20 εκατοστών).

10008485_10152299104891955_274712302_n2. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα μπολ τοποθετημένο πάνω μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε το μπολ να ακουμπήσει το νερό). Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να

έχει λιώσει και το μείγμα να έχει γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

3. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη που έχει μείνει στο μίξερ για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση, μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνό και ανοιχτόχρωμο. Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίξτε μέσα το αλεύρι και, έπειτα, το μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρώς.

4. Βάλτε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και ψήστε το στο φούρνο για 12 λεπτά (δε θα είναι εντελώς έτοιμο ακόμα).

5. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και «τρέξτε» ένα μαχαίρι στην άκρη του ταψιού (για να ξεκολλήσει). Αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 ώρες.

6. Αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

7. Εν τω μεταξύ, για το γλάσο “ganache”, τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μέχρι λίγο πριν να βράσει. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και περιχύστε τη με την καυτή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει. Αφήστε τη να κρυώσει για 15 λεπτά πριν να την ρίξετε πάνω από το κέικ.

8. Κόψτε το κέικ σε κομμάτια και είστε έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή:Taste

You may also like