«é»: Ένα μίνι γκουρμέ εστιατόριο για 8 άτομα!

Στον τρίτο όροφο του πολυσύχναστου ξενοδοχείου «Cosmopolitan» στο Λας Βέγκας και μέσα στο εστιατόριο «Jaleo» του διάσημου σεφ José Andrés, το «é» αποτελεί ένα καινοτόμο concept restaurant-in-a-restaurant. Σερβίροντας μόλις 8 άτομα μπροστά στο μπαρ, που λειτουργεί και ως ανοιχτή κουζίνα, αποτελεί ένα από τα πλέον παράξενα εστιατόρια στον κόσμο.

Για τους εραστές της γευσιγνωσίας αλλά και της γκουρμέ κουζίνας, τρεις σεφ προετοιμάζουν ιδιαίτερα πιάτα για τους οκτώ καλεσμένους, τα οποία προσφέρονται σε «γύρους» (15-24 κάθε φορά) και περιλαμβάνουν 8 πιάτα κάθε φορά, κυρίως, ορεκτικά και επιδόρπια, προσωπική επιλογή του Jose.

Η τιμή για τα καθορισμένα μενού αγγίζει το ποσό των 3.000 δολαρίων για τα οκτώ άτομα, all inclusive, δηλαδή μαζί με τα ποτά, επιλογή και αυτή του καταστήματος. Το «é» ήδη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα  εστιτόρια των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, καθώς η λίστα αναμονής είναι μεγάλη.

Η ονομασία του εστιατορίου εμπνεύστηκε από τις λέξεις «excellent» και «extraordinary», που παραπέμπουν στα εξαιρετικά και εκπληκτικά φαγητά που σερβίρει, τα περισσότερα μαγειρεμένα με βάση το υγρό άζωτο. «Μια avant-garde κουζίνα που αποτελεί ένα παιχνίδι γευσιγνωσίας, το οποίο συντελείται ανάμεσα στους λάτρεις της γκουρμέ κουζίνας», λέει ο σεφ.

 

Ο αρχιτέκτονας David Rockwell σχεδίασε το μαγικό δωμάτιο υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του διακοσμητή Juli Capella, ενώ το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο είναι το φλογερό κόκκινο, όπως άλλωστε και το ταμπεραμέντο του εστιατορίου.

 

Πηγή: http://perierga.gr

You may also like