ΕΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;

                                          

   Εάν ασκήστε τακτικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε προπόνηση και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως σας. Ειδικά τις πρώτες ημέρες του κύκλου, θα έχετε παρατηρήσει αυξημένη κόπωση και μειωμένη απόδοση. Έτσι μπορεί να θέλετε να είστε συνεπείς με την προπόνηση σας… Αλλά πολλές φορές δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις, κάτι το οποίο είναι άκρως φυσιολογικό και κατανοητό. Τις ημέρες αυτές πολλές γυναίκες παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, κόπωση, φουσκώματα, κράμπες, τάση για εμετό ή ημικρανίες. Με αποτέλεσμα η άσκηση να μοιάζει πιο δύσκολη και λιγότερο ελκυστική. Ωστόσο το να παραμείνεις δραστήρια – αν φυσικά νιώθετε ότι αντέχετε, μπορεί να είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης για τον εαυτό σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάποιες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από ορισμένα συμπτώματα, που αντιμετωπίζετε κατά την διάρκεια των ημερών αυτών. Αυτό που κυρίως θα καταφέρετε είναι να είσαστε ενεργή.

Ανακούφιση από τον πόνο!

Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο η άσκηση υψηλότερης έντασης, όμως η αλήθεια είναι πως απελευθερώνονται περισσότερες ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να ανακουφιστείτεπιο εύκολα από τον πόνο. Οι ενδορφίνες βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και απομακρύνουν εκείνες τις χημικές ουσίες, που παράγονται κατά τη διάρκεια της περιόδου. Επίσης, είναι υπεύθυνες όταν τραυματίζεστε, καθώς προκαλούν φλεγμονή, μυϊκές συσπάσεις και πόνο. Έτσι όσες περισσότερες ενδορφίνες θα απελευθερώνονται, τόσο λιγότερο πόνο περιόδου θα νιώθετε.

Θα γυμνάζεστε περισσότερο ενώ θα κουράζεστε λιγότερο…

….αυτό οφείλεται στις ορμόνες σας. Τα επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων είναι πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι τα καύσιμα που χρειάζεται το σώμα σας για να τροφοδοτήσουν ένα έντονο σετ, είναι πιο εύκολα διαθέσιμα και μπορείτε να πιέσετε σκληρότερα τον εαυτό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις σύντομες εκρήξεις. Εάν ο στόχος σας είναι να μετριάσετε τα συμπτώματα της περιόδου τότε τρέξτε περισσότερο στον διάδρομο και καθίστε λιγότερο κάτω από τη μπάρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν η αερόβια άσκηση αυξάνεται, τα προεμμηνορυσιακά συμπτώματα μειώνονται..

Θα μειώσετε το πρήξιμο

Καθώς ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας αποβάλλει νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας ανακουφίσει από την συνηθισμένη κατακράτηση υγρών. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Crescent Journal of Medical and Biological Sciences δείχνει ότι αν ασκείστε τρεις φορές την εβδομάδα, τα συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, κόπωση και πόνος στο στήθος μειώνονται.

At the end It’s better to run than feel pain …

Photo credits: unsplash.com/@erol

Πηγή: flo.health/

You may also like