Fish tacos, από τον chef Στέλιο Μάνδαλο

Μία νηστίσιμη συνταγή μας προτείνει, αυτή τη φορά, ο chef του BarBara Que, Στέλιος Μάνδαλος… με δυνατές γεύσεις για απαιτητικούς ουρανίσκους!

*σαλτσα γουακαμολε
2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα
150 γραμμ. ραπανάκια
1/2 μάτσο φρέσκο κολίανδρο
2 ολόκληρα ξερά κρεμμύδια
αλάτι- πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Τα βάζουμε όλα στο μίξερ και πολτοποιούμε. Καλό είναι να το έχουμε προετοιμάσει από την παραμονή για να είναι πιο πλούσια τα αρώματα κατά το σερβίρισμα.

*Spicy σάλτσα
1 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα γιαούρτι
2-3 κ. γλ. tabasco
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
χυμός απο 2 lime
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη στο ψιλό ή μαζί με το ηλιέλαιο στο multi, βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

11087216_888741054482106_1001036343_o*για το πανάρισμα του ψαριού:
1 κιλό corn flakes θρυμματισμένα
1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένα μαζί
4 αβγά ανακατεμένα με μια κούπα γάλα
Αλατοπιπερώνουμε δυο κιλά φιλέτο ψάρι της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση γλώσσα ή pangasius,το οποίο το έχουμε κόψει λωρίδες και τις περνάμε από το υγρό μείγμα και μετά από το στερεό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για κάθε φιλέτο 2 φορές, για να σιγουρευτούμε ότι έχει καλυφθεί από παντού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο και στρώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να “χρυσαφίσει” η κρούστα.
“Φουρνίζουμε” τις τορτίγιες για 4 με 5 λεπτά..

*για το σερβίρισμα:
Στρώνουμε στο πιάτο της φουρνισμένες τορτίγιες. Κοβουμε ένα iceberg και το εμπλουτίζουμε με ραντιτσιο…στύβουμε ένα lime και μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανακατεύουμε την σαλάτα και την τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου.Τοποθετούμε τα fish sticks και τις σάλτσες περιμετρικά σύμφωνα με το γούστο μας.
Έχουμε χοντροκόψει μισό μάτσο κολλίανδρο και ρίχνουμε πάνω από το πιάτο για γαρνίρισμα και για γεύση…

ΤΙΡ: Αν θέλουμε να “ανεβάσουμε” την γεύση, έχουμε ανακατέψει την σαλάτα με μια κουταλιά από την spicy sauce!

Καλή σας απόλαυση….

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like