ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΩΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

  Το ποδήλατο είναι μία εξαιρετική άσκηση που μπορείτε να κάνετε συνδυαστικά στις διακοπές σας, είτε με τις φίλες σας, το σύντροφό  σας ή τα παιδιά σας. Μπορείτε να το απολαμβάνετε κάθε στιγμή, χωρίς να αντιλαμβάνεστε πόσο πολύ ασκείστε, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Ιδίως στις διακοπές, που είστε σε μία φάση χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, είναι το αντίδοτο από τα τετριμμένα της πόλης. Τα θετικά που προσλαμβάνεις κυρίως είναι πως γυμνάζεις όχι μόνο τους μυς των ποδιών, αλλά χρησιμοποιείς και τους μυς του κορμού, όπως τους δικέφαλους, τρικέφαλους και τους ώμους. Ποια επιπρόσθετα οφέλη όμως έχει διαμέσου των διακοπών;

Cycling all over

Το σίγουρο είναι ότι έχεις ένα κίνητρο να απολαμβάνεις τις βόλτες σου στο νησί η σε κάποια ηπειρωτική πόλη… Χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου, όπως θα έκανες με το τρέξιμο ή πολλές φορές με το πολύ έντονο βάδισμα. Είναι μία αερόβια άσκηση που γυμνάζεις τα πόδια χωρίς ιδιαίτερες τραυματισμούς. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, οι άνθρωποι που κάνουν ποδήλατο έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια καρδιακή νόσο.

Sea cycling

Αν τώρα δεν σας αρέσει το ποδήλατο για βόλτες στη στεριά, μπορείτε να επιλέξτε εξίσου το θαλάσσιο ποδήλατο, που θα κάνετε άπειρες εξερευνήσεις στα μέρη που βρίσκεστε συνδυάζοντας το πάντα με μία βουτιά. Η άσκηση είναι πάντα ο βασικός στόχος. Ο ενθουσιασμός χρειάζεται να υπάρχει σε ό,τι και αν επιλέξτε διαφορετικά θα τα παρατήσετε και δεν θα ενεργοποιείστε τόσο εύκολα.

Electric bike

Αν τώρα έχετε δοκιμάσει και τις δύο άλλες επιλογές και θέλετε μία αλλαγή, τότε το ηλεκτρικό ποδήλατο θα σας ξεκουράσει, ενώ συγχρόνως θα σας δώσει την ευκαιρία να ευχαριστηθείτε τις όμορφες βόλτες σας σε καινούργια μέρη. Ίσως είναι ένα κίνητρο να πάτε λίγο πιο μακριά, με αφορμή να περπατήσετε. Για να κατανοήσετε τι σας ταιριάζει περισσότερο, χρειάζεται να έχετε δοκιμάσει και τις τρεις φάσεις, ώστε να καταλήξετε σε αυτό που σας βοηθάει περισσότερο για να είστε ενεργητικοί στις διακοπές σας. Λίγη άσκηση είναι απαραίτητη.

Stay cool and active

Photo credits: pexels.com/@noellegracephotos

You may also like