ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ;

Δεν υπάρχει τίποτα που το λάδι καρύδας να μην μπορεί να κάνει. Είναι υπερ-ενυδατικό και αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να αποτρέψει την απώλεια πρωτεϊνών στα μαλλιά και είναι αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι εξαφανίζει τα πρώιμα σημάδια ρυτίδων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Υπάρχει κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι η κατανάλωση των λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο μέσο της διατροφικής αλυσίδας μπορεί πραγματικά να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας. Και φυσικά, μην ξεχνάμε το οδοντικό όφελος. Επειδή οι περισσότερες από τις τοξίνες στο στόμα μας είναι λιποδιαλυτές… Το πέρασμα του ελαίου για 20 λεπτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στα δόντια σας μια αίσθηση καθαριότητας.

Κοιτάζοντας όμως την έρευνα πιο προσεχτικά, διαπιστώνουμε πως τα οφέλη που προκύπτουν από το αμυγδαλέλαιο είναι εξίσου εντυπωσιακά – ειδικά το καλοκαίρι. Μελέτες έχουν βρει ότι μπορεί να αποτρέψει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και να βελτιώσουν την επιδερμίδα και τον τόνο του δέρματός μας. Το ίδιο ευεργετικό, είναι φυσικά και για τα μαλλιά, μιας και τα βοηθάει πολύ στην υγιή τους ανάπτυξη.

 Απαλή και φωτεινή επιδερμίδα άμεσα.

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα αποτελεσματικότατο προϊόν περιποίησης χάρη στη βιταμίνη Ε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα λάδι σώματος μετά το ντους αν το απλώσουμε σε νωπό δέρμα. Επίσης λειτουργεί άψογα σαν προϊόν ντεμακιγιάζ κι ενυδάτωσης. Για να απομακρύνουμε το μακιγιάζ, ρίχνουμε σε βαμβακάκι λίγο έλαιο και σκουπίζουμε καλά το πρόσωπο. Για να ενυδατώσουμε μετά το πρόσωπό μας, απλώνουμε λίγο αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο και το αφήνουμε να απορροφηθεί για απαλό κι ενυδατωμένο δέρμα.

Είναι ελαφρώς φθηνότερο από το λάδι καρύδας και διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, είναι ελαφρώς ευκολότερο να εφαρμοστεί ως μάσκα μαλλιών ή θεραπεία προσώπου. Όσο για το ποιο μυρίζει καλύτερα, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να βγάλουμε νικητή.

Featured image: pexels.com/@mareefe

You may also like