H Hungry Girl in Athens προτείνει : Κρεμώδες κριθαρώτο με καλαμαράκια & μανιτάρια

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ:
400gr καλαμαράκια, σε ροδέλες
250gr λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
250gr κριθαράκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος)
1 λεμόνι, το χυμό του
1 σφηνάκι ούζο
1/2 φλ. ελαιόλαδο

10654092_10204341066227730_242818738_nΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Σε άφθονο νερό που βράζει, διαλύω ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και αφήνω τα καλαμαράκια να βράσουν για 30′.
2. Έπειτα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζω τα καλαμαράκια μόνα τους για 2′ και αμέσως μετά προσθέτω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μανιτάρια και συνεχίζω το τσιγάρισμα για άλλα 2-3′.
3. Σβήνω με το ούζο και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το κριθαράκι.
4. Αφού το κριθαράκι λαδωθεί καλά, ρίχνω ένα ποτήρι νερό και χαμηλώνω την ένταση στο μισό. Ανακατεύω απαλά και όποτε τελειώνει το νερό προσθέτω ακόμα ένα ποτήρι έως ότου το κριθαρώτο μου να είναι έτοιμο, από 10-15′.

Για περισσότερες υπέροχες συνταγές από την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να ψάξετε εδώ

You may also like