Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ

Το έχουμε πει και ξαναπεί ότι για να μπορέσουμε να χάσουμε κιλά και να αδυνατίσουμε σωστά χρειάζεται ένας καλός συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Με έναν καλό προγραμματισμό των τροφών που καταναλώνουμε, ίσως και με αρκετό πράσινο τσάι….Το επιθυμητό αποτέλεσμα να έρθει σύντομα και να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Όμως για την μείωση του σωματικού λίπους χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό γυμναστικής που θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το μυϊκό ιστό. Επίσης χρειαζόμαστε και ένα είδος γυμναστικής που θα κινητοποιήσει τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας.

Ποια είναι όμως η άσκηση που θα μας  βοηθήσει να κάψουμε περισσότερο λίπος;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να κάψουμε λίπος, πρέπει πρώτα να το μετακινήσουμε από τη «θέση» του…Και να το στείλουμε στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα μεταφερθεί στους μυς ως καύσιμο. Μάλιστα, το σπλαχνικό λίπος φεύγει ταχύτερα. “Ο λιπώδης ιστός της κοιλιάς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα υποδοχέων για τις ουσίες που διεγείρουν την κινητοποίησή του – τις ορμόνες κατεχολαμίνες, για παράδειγμα» τονίζει ο δρ Jeff Horowitz, καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι ο πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να κάψετε το ανεπιθύμητο λίπος σε πολύ λιγότερη ώρα. Το ιδανικό είναι ένας συνδυασµός προπόνησης µε βάρη και αερόβιων δραστηριοτήτων. Η προπόνηση με βάρη θα πρέπει να είναι πολύ σύντοµη και έντονη…Και δεν θα πρέπει να ξεπερνά ποτέ τα 45-60 λεπτά.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@hocza

You may also like