Η Disney μας παρουσιάζει την πρώτη plus size ηρωίδα της 

Και ψηφίζουμε “ναι” και με τα δύο χέρια! 

Η εικόνα των ηρωίδων τις Disney είναι πάνω κάτω η ίδια: έξυπνες, δυναμικές, θαρραλέες και… καλλίγραμμες. Για πολλά χρόνια υπήρξαν πρότυπο για εμάς τα κοριτσάκια όμως, όσο μεγαλώναμε, κι ειδικά με τα “αποδεκτά” για την κοινωνία πρότυπα, ο,τιδήποτε απέκλινε από αυτό θεωρείτο αν μη τι άλλο περίεργο. Το καλό είναι πως πλέον πολλά brands κι οργανισμοί προσπαθούν να αποβάλλουν την εξίσωση “αδύνατο σώμα = ιδανικό σώμα”. Ε, τώρα ήρθε η σειρά της Disney να ακολουθήσει το παράδειγμα. 

Στη streaming πλατφόρμα του κολοσσού ξεκίνησε να προβάλλεται το “Reflect”, μία animated ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια τη Bianca, ένα νεαρό κορίτσι που αγαπάει το μπαλέτο. Η διαφορά είναι πως η Bianca δεν έχει το σωματότυπο που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με το χορό αυτό. Έτσι, αν και στην αρχή μοιάζει να αφοσιώνεται στο χορό της, όταν το μάθημα ξεκινά, η ανασφάλειά της γίνεται εμφανής. 

Κι αυτό είναι καλό! 

Κοινωνικά, η εικόνα που έχει ο καθένας για το σώμα του έχει οδηγήσει το άτομο να έρχεται αντιμέτωπο με άγχος ή και κατάθλιψη, επειδή το σώμα του δεν ταιριάζει “στο καλούπι” που έχει οριστεί ως ιδανικό. Το γεγονός πως η Disney προχώρησε την παραγωγή αυτής της μικρού μήκους ταινίας καλωσορίζεται από τους ψυχολόγους… Kαθώς θα διδάξει στα παιδιά πως δεν υπάρχει κάτι κατακριτέο στο σώμα ενός ατόμου. Και βέβαια επιμένουν πως η ταινία δεν προάγει σε καμία περίπτωση την παχυσαρκία. Αντίθετα, το μήνυμα είναι “αγαπώ το σώμα μου για όσα μπορεί να κάνει κι όχι για το πώς το βλέπουν οι άλλοι γύρω μου”. 

Από εμάς το… δωδεκάρι πηγαίνει αβίαστα στη Disney! 

Πηγή: Shape  

You may also like