ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΗ

Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο, να συναντήσουμε ανθρώπους πουν δεν τους αρέσει η σοκολάτα. Μάλιστα θα λέγαμε πως πολλοί άνθρωποι είναι παθιασμένοι με τη σοκολάτα, ενώ λίγοι είναι εξοικειωμένοι με τους λόγους τους οποίους η σοκολάτα είναι περισσότερο ευεργητική. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα μόνο – είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας έως την αγαπημένη υπερτροφή. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει συστατικά, τα οποία είναι φυτικές χημικές ουσίες και δρουν ως αντιοξειδωτικά. Μπορούν να παίζουν ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και στην υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016 στο Journal of Nutritional Science. Το γνωρίζατε πως το φυτό κακάο από το οποίο προέρχεται η σοκολάτα είναι γεμάτο με πολλά αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα περισσότερα από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί;

Dark chocolate

Αρχικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού. Επίσης, η κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, να αποτρέψει την απώλεια μνήμης και να τονώσει τη διάθεσή σας. Διεγείρει, χαλαρώνει και τονώνει. Η μαύρη σοκολάτα θα μπορούσε να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. H κατανάλωση σοκολάτας κάθε μέρα δεν ακούγεται ως ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του διαβήτη. Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι οι υγιεινές ποσότητες μαύρης σοκολάτας, πλούσιας σε κακάο θα μπορούσαν πραγματικά να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει τη γλυκόζη… Όταν δηλαδή καταναλώνεται με μέτρο, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. 

Η μαύρη σοκολάτα είναι θρεπτική και νόστιμη

Ας δούμε όμως, πως μας βοηθάει ιδίως όταν είμαστε κουρασμένοι. Πέρα από όλα τα άλλα πιθανά οφέλη, ένα είναι σίγουρο: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει έναν τόνο θρεπτικών συστατικών. Περιέχει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό και μαγνήσιο. Οπότε μας δίνει ένα καλό boost, όταν νιώθουμε ότι πέφτει η ενέργεια μας. Φυσικά, όσο πιο μαύρη είναι η σοκολάτα τόσο το καλύτερο. Αυτό που ίσως, χρειάζεται να προσέξετε είναι ότι περιέχει επίσης, ένα καλό κομμάτι θερμίδων και λίπους, για αυτό επιβάλλεται μέτρο για την ημερήσια πρόσληψη. 

Μην έχετε τύψεις όταν νιώθετε εξαντλημένoi. Ένα κομμάτι κάνει καλό! 

Featured image: unsplash.com/@dovilerm

You may also like