In H(ai)r mind: Ποιά είναι η Δήμητρα Δανίκα πίσω από τα concept “μεταμόρφωσης”;

Σίγουρα στα social media έχετε δει τις μεταμορφώσεις που έχει κάνει σε σημαντικές γυναίκες στον χώρο του θεάματος και των media. Την δουλειά της hair expert, Δήμητρας Δανίκα, είδα όταν “άλλαξε” την φίλη και καλή συνάδελφο, Ανδρονίκη Κολοβού… Από μελαχροινή με μακριά μαλλιά, σε μία μέρα έγινε ξανθιά με μακρύ καρέ… και ήταν απίστευτη!

Οπότε όταν μου πρότεινε η Δήμητρα να κάνουμε μία αλλαγή… Η απάντησή μου ήταν φυσικά θετική, γιατί ήξερα ότι το αποτέλεσμα θα με ικανοποιήσει. Και να τονίσω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που τολμούν τις αλλαγές στα μαλλιά τους!

Ήθελα, ανεξάρτητα από τις φωτογραφίες που θα δείτε, να μάθετε περισσότερα για αυτή τη γυναίκα που -πέρα από πολύ γλυκιά και συμπαθής- είναι ταλαντούχα και δημιουργική!

-Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για σένα και την πορεία σου; 

Μεγάλωσα σε ένα κομμωτήριο – σπίτι που είχε η μητέρα μου με την αδερφή της, την θεία μου. Τα μαλλιά η γυναικεία φροντίδα οι σχέσεις με τις γυναίκες ήταν πάντα για μένα τρόπος ζωής. Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο που μετά από μια περίοδο αντίδρασης κάπου εκεί στο λύκειο… Ήθελα να γίνω, ζωγράφος, φωτογράφος, σχεδιάστρια, ηθοποιός. Τελικά έκανα αυτό που μίλαγε περισσότερο στην ψυχούλα μου. Έφτιαξα το δικό μου κομμωτήριο στο Κολωνάκι σχετικά νωρίς, στα 24 μετά από μια πορεία 5 χρόνων σε γνωστά κομμωτήρια της περιοχής. Όλα τα υπόλοιπα βρήκαν τον δρόμο τους… Μέσα από τα project μου σε σχέση με την γυναίκα, το στιλ, την μόδα, το μυαλό, την ιστορία της. Όπως αυτό που κάναμε και μαζί.-Όπως θα δει ο κόσμος από τις φωτογραφίες, μου έκανες μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά. Ποιό ήταν το concept;

Το επίκεντρο σε όλα τα projects είναι η κάθε γυναίκα που συμμετέχει, το συναίσθημα, η σκέψη της, ο τρόπος ζωής της… Και πως η μεταμόρφωση της, η εικόνα της αντανακλά και απελευθερώνει τις εσωτερικές αλλαγές. Μια αλλαγή λοιπόν στα μαλλιά μας και  στην εικόνα μας συνολικά θεωρώ για να είναι επιτυχημένη δεν αρκεί να προσεγγίζει κάνεις μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και ο μυαλό μας, τα συναισθήματα μας, εξου και ο τίτλος in Hai(er) r mind.

– Να υπενθυμίσουμε ότι έχεις δυο projects : in Hair mind και το #rebornthisway… μίλησε μας για την διαφορετικότητα τους;


Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια περίπου με το project BeingMe . Πρωταγωνίστρια ήταν η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδόπουλου. Εκεί περιέγραφε ουσιαστικά την αντίληψη μου γύρω από την εικόνα μας και την σημασία του να αισθάνεσαι ο εαυτός σου, πέρα από τις τάσεις και τις νόρμες.

-Πώς ξεκίνησες αυτά τα projects μεταμορφώσεων; 

Το In hai(er) mind μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις γυναίκες που συμμετέχουν. Το reborn this way έχει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, θυμίζοντας μας όταν ήμασταν παιδιά και πειραματιζόμασταν με την ντουλάπα της μαμάς παίζοντας ρόλους. Έτσι και εδώ επιλέγουμε icons που μας αρέσουν και αναπαράγουμε τα looks τους τόσο στα μαλλιά όσο και στο συνολικό look.

-Με ποια λογική προτείνεις σε κάθε γυναίκα αυτή την μεταμόρφωση ; Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει σε κάθε μεταμόρφωση;

Αρχικά την παρατηρώ όταν μιλάει, όταν μου περιγράφει τι της αρέσει και τι όχι , η στάση του σώματος πολλές  φορές φανερώνει περισσότερα από όσα λέμε. Πολλές φορές ενστικτωδώς καταλαβαίνω τι θέλει και τι είναι αυτό που θα την κάνει να νιώσει μοναδική. Χωρίς απαραίτητα να μου το έχει πει ξεκάθαρα. Το κλειδί για μένα είναι η παρατήρηση ώστε να δημιουργηθεί ένα look που θα την εκφράζει απόλυτα… Χρησιμοποιώντας τον γενικό κανόνα απλώς ως ένα σημείο αναφοράς.

-Θα ήθελα να κάνουμε μια αναφορά στον χώρο σου, που βρίσκεται στο Κολωνάκι. Έχει ένα ιδιαίτερο design. Ποιο ήταν το concept όταν το φτιάχνατε με τον interior designer σου … Και, φυσικά, να μας πεις τι υπηρεσίες μπορεί να απολαύσει ο κάθε πελάτης που έρχεται να σας επισκεφτεί;

Ο χώρος θυμίζει περισσότερο σπίτι παρά κομμωτήριο. Αυτό έχει να κάνει με το ξεκίνημα της ζωής μου και την οικειότητα, την ζεστασιά μεταξύ των συνεργατών μου και των επισκεπτών μας. Θεωρώ ότι όταν κανείς νιώθει οικεία, σαν το σπίτι του, αυτόματα δημιουργείται μια σχέση με αποτέλεσμα να μπορείς να αντιληφθείς πιο άμεσα το ποιος ο καλεσμένος σου αισθάνεται ότι είναι και να το μεταφέρεις αυτό στην εικόνα του. Ακριβώς εκεί βασίζεται και το concept του σχεδιασμού.

Thank you, Dimitra!

Photo credits: Ηλιάνα Μεϊντάνη / @hlianabennet

Την Δήμητρα Δανίκα μπορείτε να την βρείτε : στο facebook, πατώντας εδώ , στο Instagram, πατώντας εδώ, αλλά και στη σελίδα της dimitradanika.gr

 Info: +30 210 72 10 622 [email protected] Σπευσίππου 46, 10676, Κολωνάκι, Αθήνα

You may also like