Introducing Lorelai!

IMG_8213Introducing Lorelai!

Η Lorelai (αλλιώς γνωστή και ως Στελίνα Μωυσή) είναι ένα ρετρό κορίτσι με ιδιαίτερο στιλ , ζει στη Θεσσαλονίκη και μέσα από το blog ‘Lorelai’s Things’, μας παρουσιάζει αγαπημένα της και πρωτότυπα θέματα. Στην παρακάτω συνέντευξη η Lorelai  μιλάει στην Αλεξάνδρα Σκαράκη και το The K-magazine για το blog, την λατρεία της για το ρετρό, ενώ μοιράζεται μαζί της τρεις μεγάλες της αγάπες.

 

Αλεξάνδρα Σκαράκη: Στην μπλογκόσφαιρα και τον κόσμο της μόδας είσαι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή. Καταρχήν πώς το κατάφερες… και πώς θα παρουσίαζες τη ‘Lorelai’ σε κάποιον που θέλει να τη γνωρίσει;
Lorelai: (γέλια)…Εεε, δεν ξέρω, νιώθω άβολα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση! Είμαι ένα κορίτσι, που μάλλον δεν θα χάσει ποτέ τον ενθουσιασμό των 16.

Α.Σ: Πώς ξεκίνησε η ιδέα του blog, τι είναι αυτό που σε ώθησε να το κάνεις;
Lorelai:Το ξεκίνησα 3 χρόνια πριν, όταν ανακάλυπτα πως το internet είναι γεμάτο θησαυρούς και προσφέρει άπειρες επιλογές για online αγορές! Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να στήσω ένα blog και να μοιράζομαι και με άλλους ότι ψάχνω και χαζεύω με τις ώρες! Ξεκίνησα δηλαδή ανεβάζοντας post με μικρά online  μαγαζάκια, δημιουργούς που ασχολούνται με handmade αξεσουάρ κτλ… Με το χρόνο άλλαζε σιγά-σιγά, είχα νέες ιδέες, έβρισκα νέα πράγματα να προσθέτω. Αυτό αγαπώ πολύ στο blogging και στο internet, δεν σε περιορίζει κανείς, μπορείς να ενσωματώσεις τις ιδέες σου, και να κάνεις ότι καινούργιο έχεις στο μυαλό σου…

stelina11Α.Σ: Παρατηρώντας το «Lorelai’s Things», διαπιστώνω μια αγάπη, ή μάλλον πάθος, για το vintage. Πώς ένα κορίτσι της εποχής μας, μπορεί να εμπνέεται και να αγαπά τόσο το ρετρό;
Lorelai: Πάντα λάτρευα την ρετρό αισθητική, στο στιλ, στις ταινίες, στη μουσική, στα μικροπράγματα. Ουσιαστικά από όλα αυτά εμπνέομαι ή κλέβω ιδέες! Μάλλον ζήλευα αυτό το πολύ κοριτσίστικο και χρωματιστό στο στιλ των ρούχων (ειδικά στα φορέματα ) και προσπαθούσα να μιμηθώ. Σίγουρα δεν ακολουθώ το στιλ αυτό απόλυτα (όπως μάλλον και κανένα άλλο), το βλέπω πιο πολύ σαν παιχνίδι, δεν το παίρνω τόσο σοβαρά… ‘κλέβω’ ιδέες, χρώματα, συνδυασμούς, να νιώθω άνετα και να το υποστηρίζω!

Α.Σ: Πόσο σε έχει βοηθήσει σε αυτή την ενασχόλησή και γενικότερα στις σπουδές της γραφιστικής, το διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο;
Lorelai: Αναμφίβολα με έχει βοηθήσει, τη στιγμή που οτιδήποτε με ενδιαφέρει να ψάξω, να ερευνήσω, να διαβάσω, να χαζέψω είναι απλά ένα κλικ μακριά. Αποτελεί πηγή πληροφοριών αλλά ταυτόχρονα και πηγή έμπνευσης….από blogs για street style, για DIY, για photography για graphic design, αν έχεις τα αφτιά σου ανοιχτά, τα ερεθίσματα είναι άπειρα!

Α.Σ: Ποιος είναι ο στόχος σου για το blog;
Lorelai: Το blog όπως είπα και πριν το ξεκίνησα με πολλή όρεξη και δεν είχα σκεφτεί ποτέ να το δω επαγγελματικά. Δεν ήθελα να με περιορίζει και να με πιέζει τίποτα, ούτε να με αγχώνει κάτι  να το ανανεώνω συνέχεια. Θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό όσο μου κάνει κέφι, έχω όρεξη, ιδέες και χρόνο και μου βγάζει ένα δημιουργικό εαυτό.

 

lorelai 7Α.Σ: Μίλησε μας για τις τρεις μεγάλες σου αγάπες….
Lorelai: Αγάπη για το style (όχι τη μόδα όμως και όχι μόνο σε ότι αφορά ρούχα και αξεσουάρ)
Αγάπη για τη γραφιστική, καθώς μου πήρε αρκετά χρόνια λόγω των αρχικών σπουδών μου στα οικονομικά να ξεκινήσω να ασχολούμαι καθαρά με αυτό, ήταν το όνειρο μου!
Αγάπη για τη μουσική, με τη μουσική ζω στο κόσμο μου.

Α.Σ: Τέλος, έχεις κάποια τραγούδια που θα μπορούσαν να είναι το soundtrack της καθημερινότητάς σου;
Lorelai: Blackfeet Braves – Misery loves Company

Allah-las – Don’t you forget it

Frowning Clouds- I saw you

Foxygen – On Blue Mountain

 

Για να “ταξιδέψετε ” στον κόσμο της Lorelai, πατήστε στο:   http://lorelaispot.blogspot.com/ 

You may also like