James Bond: οι 10 επικρατέστεροι για το… χρίσμα!

GERMANY-CINEMA-BOND-SPECTREΤο ότι ο Daniel Craig δε θα επιστρέψει για πέμπτη φορά ως 007 είναι πλέον 99,9% σίγουρο – αν όχι 100%. Στα sites στοιχημάτων επίσης παίζονται αφάνταστα ποσά σε σχέση με το ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Επειδή, όμως το feedback των fans του James Bond είναι ατελείωτο, δείτε ποιοι μοιάζουν ως οι πιο κατάλληλοι για το ρόλο!

01 Idris Elba: Ποιος λέει πως ο πρωταγωνιστής του «Luther» και του «The Wire» δεν είναι ιδανικός για το ρόλο του 007 λόγω χρώματος; Χαριτωμένος και συνάμα σκληρός – και φυσικά απίστευτα γοητευτικός! – ο Elba έχει στο βιογραφικό του μία σειρά ταινιών ιδανικές για να χαρακτηριστούν ως προετοιμασία για Bond. Α, και μια που είπαμε για γοητεία, θα μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς όλην την αρματωσιά που φοράει όταν παίζει τον Heimdall στις ταινίες της Marvel!

02 Tom Hiddleston: Ο Βρετανός ηθοποιός έχει πολλές περισσότερες ικανότητες, επομένως δε χρειάζεται να αρκεστεί μόνο στο ρόλο του Loki. Όσοι, μάλιστα τον είδαν στην ταινία «High-Rise» ή στη σειρά «The Night Manager», μπορούν να πουν μετά βεβαιότητας πως έχει όλα τα φόντα για 007. Επιπλέον, θα δείχνει ακόμα καλύτερος με κοστούμι, παρά με την περικεφαλαία με τα κέρατα!

03 Tom Hardy: Ίσως από τα μεγαλύτερα φαβορί για το ρόλο. Γοητευτικός, αλλά και με ένα παρουσιαστικό που μπορεί να προκαλέσει δέος, ειδικά σε μία δύσκολη κατάσταση όπου συνηθίζει να βρίσκεται ο Bond. Επίσης μοιάζει αποτελεσματικός όταν πρέπει να δώσει νόημα στο 00 που δεν είναι άλλο από το «license to kill»!

04 Mark Strong: Είναι Βρετανός, είναι κομψός, μπορεί να είναι σαγηνευτικός κι επικίνδυνος μαζί. Υπάρχει μόνο το πρόβλημα πως… δεν έχει πολλά μαλλιά! Βέβαια, κι ο Sean Connery κάποια στιγμή έχανε τα μαλλιά του, αλλά φορούσε περουκίνι για να καλύψει το πρόβλημα. Οπότε κι αυτό παύει να είναι πρόβλημα, αν όντως δε θέλουμε έναν καραφλό 007 κι αν τελικά βγει «νικητής» στην κούρσα για το ρόλο!

05 Luke Evans: Περισσότερο τον έχουμε δει σε μυθικούς ρόλους, όπως το Δράκουλα και τον Aramis στους «Τρεις Σωματοφύλακες» (2011). Ο 37χρονος Ουαλός, όμως, απέδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου του Bond. Μόνη «ένσταση» είναι τα μούσια που αφήνει επιλεκτικά στο πρόσωπο, κάτι για το οποίο οι δημιουργοί του Bond είναι αδιάλλακτοι – ούτε μία τρίχα στο πρόσωπο!

06 Michael Fassbender: Αν και δεν είναι Βρετανός, ο Fassbender έχει χτίσει μία ιδιαίτερη εικόνα γύρω του. Βέβαια, μπορεί στους «X-Men» ως Magneto να μην είναι πολύ δραστήριος σε ανάλογες σκηνές, αλλά η ερμηνεία του στο «Inglourious Basterds» δίνει ελπίδες πως θα μπορούσε να υποδυθεί το δημοφιλή πράκτορα.

07 Dominic Cooper: Τον έχουμε δει ως μνηστήρα της Amanda Seyfried στο «Mamma Mia!» αλλά κι ως Howard Stark στην πρώτη ταινία του «Captain America» και στη σειρά «Agent Carter». Από εκεί κι ύστερα ο γοητευτικός Λονδρέζος έχει παίξει περισσότερο σε ανεξάρτητες βρετανικές παραγωγές. Καθώς, όμως, ο ρόλος του στη νέα σειρά «Preacher» διακατέχεται από στοιχεία μυστηρίου αλλά και βίας, τον κάνει επίσης μία καλή επιλογή για το ρόλο, παρά το γεγονός πως είναι κι αυτός από τους νεότερους υποψήφιους – μόλις 37 ετών!

08 Emily Blunt: Γυναίκα Bond; Ναι, κυρίες, και κύριοι, γιατί όχι; Ναι, μας ξένισε κι όταν είδαμε γυναίκα ως «M», αλλά δε θυμάμαι να μας ενόχλησε! H Emily Blunt απέδειξε στο «Sicario» (2015) πως μπορεί να είναι όμορφη και… επικίνδυνη. Επιπλέον θα κατέρριπτε τα σεξιστικά στερεότυπα που (καλώς ή κακώς) πλαισιώνουν το χαρακτήρα του 007. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα έβλεπα μία ταινία με γυναίκα Bond!

09 Matthias Schoenaerts: Αν και πρωταγωνίστησε σε λιγότερο γνωστές παραγωγές όπως το «Rust & Bone» με τη Marion Cotillard, θα μπορούσε να δοθεί η ευκαιρία στο Βέλγο Schoenaerts να υποδυθεί τον Bond.

10 Leonardo DiCaprio: Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσαν να απορρίψουν τον φετινό νικητή των Oscars είναι η αμερικανική του καταγωγή. Κι ο ίδιος, βέβαια, δε φαίνεται να το κυνηγάει, αφού πήρε και το Oscar – όχι πως θα απέκλειε τελείως μία σχετική πρόταση! Δεν παύει να είναι, όμως, ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς σήμερα και θα ήταν σίγουρα μία σημαντική στιγμή για εκείνον να παίξει στο εξίσου δημοφιλές κινηματογραφικό franchise. Έχει τη γοητεία, μπορεί να γίνει σκληρός κι έχει τη στόφα ηθοποιού για ταινίες κατασκοπείας (βλ. «Body of Lies»). Κι αν το πρόβλημα είναι η βρετανική προφορά, ποιος μας λέει πως δε μπορεί να την πετύχει;

Αλήθεια, ποιον θα θέλατε εσείς να δείτε ως επόμενο 007;

 

You may also like