Kerrie Hess, μία γυναίκα με το ταλέντο και αρχοντιά ! ,από τη Λίνα Γριβογιάννη

portrait photo's by Ilana Sallick

portrait photo by Carla Coulson

Την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τη δουλειά της Kerrie Hess , εντυπωσιάστηκα! Θυμάμαι ότι η επιθυμία μου ήταν να αποκτήσω όλα τα σκίτσα  της για να στολίσω τους τοίχους μου. Η δουλειά της είναι γεμάτη από φινέτσα, μόδα ,κομψότητα και χρώμα. Επίσης, είναι μοναδική και διαχρονική. Για όσους δεν την γνωρίζετε , η  Kerrie Hess είναι διάσημη Αυστραλή illustrator  με μεγάλο ταλέντο, και αυτό είναι προφανές , δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Είναι επίσης ένα θαυμάσιος και ευγενικός άνθρωπος, καθώς, όταν της ζήτησα να μου δώσει συνέντευξη ήταν περισσότερο από πρόθυμη και είμαι περισσότερο από ευγνώμων για την τιμή. Θα καταλάβετε ότι πρόκειται για  μία επαγγελματία και μια υπέροχη  γυναίκα , με την οποία “μιλάμε” για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα , αλλά με αυτή την αφορμή γνωρίσαμε τι “κρύβεται”  στα τόσο όμορφα σχέδια της!

 Λίνα Γριβογιάννη: Θα θέλατε να μας πείτε πώς αποφασίσατε να γίνετε illustrator  ;
 Kerrie Hess : Το να σχεδιάζω και να σκιτσάρω ήταν κάτι που έκανα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ειδικά μάλιστα μετά από τις σπουδές στο πανεπιστήμιο, στο τομέα του Graphic Design σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω σαν πλήρη απασχόληση… Από τότε έχουν περάσει ήδη δεκατέσσερα χρόνια και αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που κάθε μέρα εξακολουθώ να κάνω κάτι που αγαπώ.

Λίνα Γριβογιάννη: Πόσο δύσκολο ήταν για μια Αυστραλή να εργάζεται με τόσο διάσημους πελάτες , όπως Chanel, ChloeandLola, Harpers, Bazaar, KateSpade ,Lavion, LouisVuitton ,Myer, NetaPorter, TheBrownTradingCo, Vogue και τόσους άλλους;
Kerrie Hess : Δεν είναι και τόσο δύσκολο πραγματικά,  τώρα με το διαδίκτυο όλος ο κόσμος είναι πολύ μικρότερος! Επιπλέον τον περασμένο χρόνο ζούσα στο Παρίσι και ήταν πολύ εύκολο για  face to face επαφές με μερικούς από τις αγαπημένους μου γαλλικούς οίκους μόδας. Η συνεργασία μου με τον Louis Vuitton στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο,  ήταν σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι! ( Αφού εκείνη την περίοδο  “τσιμπούσα τον εαυτό” μου για να το πιστέψω!)

Λίνα Γριβογιάννη: Η δουλειά σας, απεικονίζει τέλεια το θαυμαστό κόσμο της μόδας. Εχετε δημιουργήσει κάποιες « διαχρονικές » εικόνες. Ποιος είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής σας και τι σας εμπνέει ;
Kerrie Hess : Με εμπνέει αρκετά το έργο της Αυστραλής σχεδιάστριας μόδας Collette Dinnigan. Πιθανόν επειδή τα σχέδια της είναι διαχρονικά και με πολλούς τρόπους  ‘trendless’ , κάτι που  προσπαθώ να περάσω και στην εικόνα της δουλειάς μου. Προσπαθώ να μην παρουσιάζω πάρα πολλές τάσεις, έτσι ώστε το έργο μου, ελπίζω τουλάχιστον να μην έχει ημερομηνία. Μου αρέσει επίσης η απλή και ιδιόμορφη αισθητική της «Kate Spade New York», και είχα την τύχη να συνεργαστώ και με τις δύο μάρκες αυτές τους και τους  σχεδιαστές τους . Επίσης θαυμάζω πραγματικά τη δουλειά του Oscar de la Renta, του Marc Jacobs και της Diane von Furstenberg, καθώς και τους σχεδιαστές από την Αυστραλία Sass and Bide, Ellery and Dion Lee.

printempsportrait2

kerriehessformodelco

Λίνα Γριβογιάννη: Πρόσφατα, το καλοκαίρι , είχατε μια έκθεση , The Ethics of Style”, πείτε μας γι ‘αυτήν. Τι περιελάμβανε και πώς να προετοιμαστήκατε;
Kerrie Hess : Ήταν μία ομαδική έκθεση με έξι fashion illustrators από όλο τον κόσμο και ήταν σχετικά με την βιωσιμότητα της εικονογράφησης στο χώρο της μόδας. Η εμπλοκή μου αφορούσε στην περιορισμένη έκδοση των εκτυπώσεων μου (www.kerriehess.bigcartel.com) ,  και  στη χρήση χαρτιών από την περιοχή όπως και τα μελάνια και τη συσκευασία. Παρόλο που τα έργα θα εκτυπώνονται στο εξωτερικό όπου θα είναι λιγότερο ακριβά, χωρίς να έχω την ευκαιρία να ελέγχω την ποιότητα πριν από κάθε εκτύπωση! Έτυχε να παρουσιαστούν δέκα δικά μου κομμάτια στην έκθεση, και ήταν συναρπαστικό να βλέπεις μια θάλασσα παραγγελίες στα εγκαίνια. Υπέροχο και απρόσμενο!

Λίνα Γριβογιάννη: Είναι προφανές ότι αγαπάτε τη μόδα. Ακολουθείτε τη μόδα πιστά; Πώς επιλέγετε τι θα αγοράσετε και τι θα να φορέσετε;
Kerrie Hess : Αγαπώ τη μόδα! Αλλά δεν είμαι σκλάβα της. Μου αρέσει να αγοράζω κομμάτια που είναι κλασικά και διαχρονικά , αλλά  και εκκεντρικά, υπερβολικά κομμάτια. Αν και προσπαθώ να αποφύγω οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι «έκτος» την επόμενη σεζόν. Σε περίπτωση αμφιβολίας, του τι να αγοράσετε, θα έλεγα αγοράστε λιγότερα , αλλά αγοράστε καλύτερα (δηλαδή καλύτερης ποιότητας). Επειδή  έπρεπε να “επιβιώσω” με παριζιάνικες ντουλάπες, πολύ μικρού μεγέθους,  έμαθα να αγοράζω μόνο υψηλής ποιότητας κομμάτια που μου άρεσαν.

Λίνα Γριβογιάννη: Ποιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια ντουλάπα κατά τη γνώμη σας;
Kerrie Hess : Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Είμαι ανάμεσα στο Little black dress, ένα καλό μαύρο σακάκι και ένα σκούρο μπλε slim fit jeans.

1380981_10201393425691242_704979914_n

Λίνα Γριβογιάννη: Τι κάνει μια illustrator σπουδαία; Να λάμψει και να είναι μοναδική στο είδος της, όπως εσείς ;
Kerrie Hess : Σας ευχαριστώ για το κομπλιμέντο! Νομίζω ότι το νούμερο ένα είναι ότι θα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις . Γιατί αυτό θα μεταφραστεί και στη δουλειά σου,   καθώς θα την κάνει μοναδική. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η πρακτική εξάσκηση επίσης.  Αλλά και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι απολαμβάνετε την κάθε δουλειά που αναλαμβάνετε , βοηθάει πάρα πολύ .

Λίνα Γριβογιάννη: Ποια ώρα της ημέρας προτιμάτε να δουλεύετε;
Kerrie Hess : Είμαι πάντα πιο παραγωγική το πρωί μετά τον καφέ! Με μαύρη σοκολάτα πάντα δίπλα μου.

Λίνα Γριβογιάννη: Έχετε δημοσιεύσει βιβλία και έχετε σχεδιάσει επίσης μια σειρά από κάρτες… Πώς πήρατε την απόφαση να τα κάνετε όλα αυτά;
Kerrie Hess : Γράφοντας και εικονογραφώντας το Chic Shoestring ήταν ένα project που ήμουν ενθουσιασμένη όταν είχε δημοσιευθεί. Είχα γράψει και εικονογραφήσει κάποια παιδικά βιβλία, αλλά ήθελα πάρα πολύ να εργαστώ  πάνω σε ένα βιβλίο που ο τίτλος του θα αφορούσε στον χώρο της μόδας που ένιωσα τόσο παθιασμένη σχετικά με το τι θα μπορούσε να φέρει στη ζωή της μόδας σε σχέση με τις εικονογραφήσεις. Οι ευχετήριες κάρτες πραγματικά ήταν μια επέκταση αυτού. Θα ήθελα πολύ να κάνω περισσότερα παρόμοια πράγματα στο μέλλον… Είναι απλά θέμα χρόνου!

aubonmarche1cafedeflore4

 

Λίνα Γριβογιάννη: Τι σχέδια έχετε για το άμεσο μέλλον; Ποια είναι αυτά;
Kerrie Hess : Πραγματικά απολαμβάνω το ότι ζω πάλι στην Αυστραλία, βλέπω ξανά τους φίλους και την οικογένεια μου, και το να εγκατασταθώ πάλι εδώ κανονικά είναι το πιο σημαντικό σχέδιό μου. Προσπαθώ να βρω μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την οικογένεια μου, αυτός είναι ο στόχος μου για το 2014. Αλλά και το να περνάω ποιοτικό χρόνο με το γιο μου Marcel είναι ο στόχος μου.

Λίνα Γριβογιάννη: Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας που δεν έχει γίνει πραγματικότητα ακόμα;
Kerrie Hess : Νομίζω ότι το κλειδί για μένα είναι να μην σκεπτόμαστε πολύ μπροστά, στο μακρινό μέλλον αλλά να προσπαθούμε και να μείνουμε στη στιγμή, στο τώρα. Έξαλλου  πίστευα πάντα, ότι τα καλύτερα θα έρθουν… Εκ τούτου λεχθέντος, κάτι που ποτέ δεν περίμενα να συμβεί, για παράδειγμα, ήταν το να δω τη δουλειά μου στο Παρίσι  στο πολυκατάστημα Printemps, στις αρχές του έτους!

Λίνα Γριβογιάννη: Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Πιστεύω ότι το τοπίο και τα χρώματα θα είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης για σας
Kerrie Hess : Μόνο στη Σαντορίνη , αλλά ήταν από τις πιο αξέχαστες διακοπές μου. Ερωτεύτηκα τους ασβεστωμένους τοίχους και τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά , τα κομψά cafe, καθώς και τις μαύρες αμμώδεις παραλίες . Το τελευταίο είναι κάτι που δεν βλέπουμε στην Αυστραλία! Αλλά και το ελληνικό φαγητό είναι εκπληκτικό. Δεν ήθελα να φύγω!

Portrait photo's by Ilana Sallick

Portrait photo’s by Ilana Sallick

Λίνα Γριβογιάννη: Τα «Macaroons» και η «Μόδα» πόσο κοντά είναι;
Kerrie Hess : Ναι ,τα  «Macaroons» είναι ίσως η πιο «μοδάτη» τάση στο φαγητό… Αν και είχαν αντικατασταθεί από τη Choux pastry, όταν έφευγα από το Παρίσι! Νομίζω ότι η μάρκα Laduree είναι πιθανώς υπεύθυνη για την τόσο μεγάλη ζήτηση των «Macaroons».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά της Kerrie Hess μπορείτε να βρείτε στα:

www.kerriehess.com

http://www.facebook.com/kerriehessillustration

www.kerriehess.blogspot.com

http://instagram.com/kerriehessillustration/

https://twitter.com/KerrieHess

• limited edition prints: www.kerriehess.bigcartel.com

You may also like