ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ

Η κοινή αλήθεια που έχουμε διαπιστώσει είναι η εξής: ακόμη κι η πιο απλή μορφή άσκησης, δεν παύει να είναι άσκηση. Κι αυτό φυσικά δε θα μπορούσε να μην ισχύει για τον καθημερινό μας περίπατο. Φυσικά το πότε κάποιος θα αφιερώσει χρόνο στη γυμναστική του είναι στην προσωπική του ευχέρεια. Παρ’ όλα αυτά, για κάποιον που θέλει μάι μορφή ποικιλίας, ας μάθουμε τι μπορεί να μας προσφέρει μίαπρωινή βόλτα!

               01 Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

Ειδικά αν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο, ένας περίπατος μόλις είκοσι λεπτών μπορεί να μας κινητοποιήσει σημαντικά για τη μέρα μας.

               02 Βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Βάζοντας στο πρόγραμμά μας μία βόλτα μισής ώρας τα πρωινά πέντε ημερών την εβδομάδα, μειώνουμε σημαντικά το στρες και το άγχος (περιορίζοντας τον κίνδυνος κατάθλιψης) ενώ επίσης τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας.

               03 Συμπληρώνει τη σωματική δραστηριότητα της ημέρας.

Αν λάβουμε υπ‘όψιν πως ιδανικά πρέπει να αφιερώνουμε 150 λεπτά την εβδομάδα σε ήπια άσκηση, το πρωινό περπάτημα καλύπτει αυτόν το χρόνο. Επίσης μπορεί να συνδυάζεται με τις επισκέψεις μας στο γυμναστήριο αργότερα στη μέρα!

               04 Σχετίζεται με απώλεια βάρους.

Μισή ώρα βάδισης σε έναν μέτριο ρυθιμό μπορεί να μας βοηθήσει να “κάψουμε” έως κι 150 θερμίδες. Σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή κι ασκήσεις βαρών… Εάν ο στόχος μας είναι η μείωση περιττού βάρους, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά.

               05 Προλαμβάνει ή ελέγχει παθήσεις.

Ο τακτικός μας περίπατος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας αλλά εκτός αυτού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 19%. Ακόμη, μπορεί να εξισορροπήσει ατ επίπεδα του σακχάρου σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.

               06 Προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση.

Το περπάτημα ισχυροποιεί τους μύες των ποδιών και το αποτέλεςσμα γίνεται πιο αισθητό αν φροντίζουμε να ανεβαίνουμε σκάλες ή να προσθέτουμε ασκήσεις όπως squatsκαι προβολές δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Επίσης…

               07 Αυξάνει τη συγκέντρωσή μας.

Είναι βασικό να μπορούμε να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και δημιουργικοί μέσα στη μέρα μας κι ένας πρωινός περίπατος μπορέι να μας το εξασφαλίσει, καθώς “καθαρίζει” το μυαλό κι ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

               08 Βελτιώνει τον ύπνο.

Η σωματική άσκηση κατά τις πρωινές ώρες μπορεί να μας προσφέρει επαρκή και ποιοτικό ύπνο σε σύγκριση με όποιους γυμνάζονται το απόγευμα ή το βράδυ. Εντούτοις, αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί από άτομο σε άτομο.

               09 Είναι ιδανικό για τη ζέστη.

Η πρωινή άσκηση μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη συνήθεια της γυμναστικής πριν αρχίσει να κάνει ζέστη. Κι αυτό είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι ή για κάπιον που ζει σε ζεστό κλίμα. Φυσικά δεν ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε επαρκώς και να έχουμε μαζί μα ςένα μπουκάλι με νερό στον περίπατό μας.

               10 Μας βοηθά να κάνουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές στη διάρκεια της μέρας.

Μετά από έναν πρωινό περίπατο αισθανόμαστε πως έχουμε περισσότερη ενέργεια. Με αποτέλεσμα να απέχουμε πιο εύκολα από αμαρτωλά snacks και γεύματα.

               Φαίνεται πως ο πρωινός περίπατος μπορεί να είναι ένα boost ισχυρότερο ακόμη κι από τον πρωινό μας καφέ, οπότε αξίζει να το δοκιμάσουμε!

Πηγή: Health Line

Featured image: @esdesignisms/ unsplash.com

You may also like