Λαχταριστά gnocchi με μανιτάρια και κρέμα Marsala

Σαββατιάτικο comfort food σε μόλις 20 λεπτά!

               Το Σαββατοκύριακο είναι οι μέρες που λαχταρούμε το κάτι ιδιαίτερο – κι αυτό ισχύει και για τα γεύματά μας. Κι αγαπάμε τη φιλοσοφία του comfort food γιατί μπορούμε να απολαύσουμε γεύματα με απλά υλικά, γρήγορα και με ποιότητα που θυμίζει gourmet εστιατόριο. Επειδή, λοιπόν, το αγαπημένο μου The Comfort Of Cooking με έχει κάνει να μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που το εξερευνώ, ας μοιραστώ μαζί σας αυτήν την αίσθηση με μία συνταγή που μοσχοβολά Ιταλία – το γιατί θα το διαπιστώσετε παρακάτω!

Τι θα χρειαστούμε;
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 280 grμανιτάρια, που θα τα κόψουμε σε φέτες
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κρασί Marsala*
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Μία συσκευασία gnocchiτων 450 gr
  • 1/4 του φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα
  • 1/4 του φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
*Το κρασί Marsala είναι ένα ενισχυμένο κρασί που προέρχεται από την πόλη Marsala της Σικελίας κι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη μαγειρική καθώς ενισχύει αρώματα σε σάλτσες και γλυκίσματα.
               Τι κάνουμε;
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτριας έντασης φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά έως ότου αυτά μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα ακόμη λεπτό.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και το ζωμό και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Έπειτα ρίχνουμε τα gnocchi, καπακώνουμε το σκεύος (αν δεν υπάρχει καπάκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο) και μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα gnocchi.
  3. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι αυτή να ανακατευτεί. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή το βασιλικό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη – yummm!

Πηγή: The Comfort Of Cooking

You may also like