Το παρελθόν της «Emily Thorne» σε comics από Marvel & ABC

683224f1b21ad5302a2fdfa35825b573Μετά τη συνεργασία τους για τη μεταφορά της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του ABC «Once Upon A Time», το κανάλι κι η Marvel Comics ανανεώνουν τη συνεργασία τους. Αυτή τη φορά τόπος δράσης είναι τα κοσμικά Hamptons. Σωστά… το θρίλερ «Revenge» θα γίνει η βάση ενός νέου graphic novel, σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω του USA Today που έγινε αυτό το σαββατοκύριακο. Ηρωίδα θα είναι φυσικά η μυστηριώδης Emily Thorne, που στη σειρά την υποδύεται η Emily VanCamp.
Η επικίνδυνη κοσμοπολίτισσα της σειράς θα είναι η πρωταγωνίστρια του comic book που θα φέρει τον τίτλο «Revenge: The Secret Origin of Emily Thorne» και θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου από τη Marvel Comics. Την ιστορία υπογράφουν η Erica Schultz κι ο σεναριογράφος της σειράς Ted Sullivan, ενώ τα σκίτσα θα αναλάβουν οι Vincenzo Balzano και Dustin Nguyen.

Προτού προχωρήσω για την είδηση, επιτρέψτε μου να σας βάλω για λίγο στο κλίμα του «Revenge»:
Η κοσμική Emily Thorne, της οποίας η άφιξη στην αριστοκρατική κοινωνία των Hamptons εγείρει ερωτήματα, δεν είναι άλλη από την Amanda Clarke. Όταν η Amanda ήταν εννέα χρονών, ο πατέρας της, David, κατηγορήθηκε άδικα για χρηματοδότηση τρομοκρατών που ευθύνονταν για την πτώση ενός αεροσκάφους όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 240 άνθρωποι. Η Amanda ανακάλυψε πως υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν η οικογένεια Grayson, στην οποία ανήκει κι η εταιρεία μέσω της οποίας έφυγε το «μαύρο» αυτό χρήμα, Grayson Global. Σκοπός της Amanda είναι να καταστρέψει τους ανθρώπους που της στέρησαν τον πατέρα της και τη ζωή που θα μπορούσε να έχει. Για τρεις σαιζόν, λοιπόν, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν την Emily Thorne να κατατροπώνει πολλούς εχθρούς – σωματικά, οικονομικά κι όπως αλλιώς μπορείτε να φανταστείτε – για να πάρει την εκδίκησή της.

Συνεχίζω με το θέμα τώρα!

Revenge 1Το comic book ασχολείται χρόνια πριν η Emily Thorne εμφανιστεί στα Hamptons, με τη δεκαεννιάχρονη Amanda να βρίσκεται στην Ελβετία για την πρώτη της αποστολή μετά την εκπαίδευσή της, την οποία ανέλαβε ο Ιάπωνας μέντοράς της, Takeda. «Τα σκέλη της ιστορίας που θέλουμε να αφηγηθούμε είναι η καταγωγή της γυναίκας που βλέπουν οι τηλεθεατές στο πρώτο επεισόδιο της σειράς. Μια κοπέλα διαφοροποιημένη από το κορίτσι που βρέθηκε στο αναμορφωτήριο όταν την απομάκρυναν από τον πατέρα της», λέει ο παραγωγός της σειράς, Sunil Nayar.

Η Emily είναι μία ψυχρή παρουσία, η οποία αναζητά τρόπους για να εκδικηθεί τους ανθρώπους που την αδίκησαν δίνοντάς τους μία γεύση από το δικό τους φάρμακο. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μαθαίνει τις τακτικές και τις δεξιότητές της ενάντια σ’ έναν εχθρό που συνδέεται με όσους κατέστρεψαν αυτήν και τον πατέρα της. «Ξεκινάμε από την αρχή, όπου όταν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς στη θέση τους, η Emily πρέπει να αντιδράσει γρήγορα.», δηλώνει η Schultz. «Επίσης δεν έχει την εμπειρία που έχει στη σειρά, επομένως λογικό είναι να υπάρχουν λάθη και στραβοπατήματα.». Επισημαίνει ακόμη πως αυτό που βλέπουν οι fans της Emily στην οθόνη είναι «το σύνολο όλων των μαθημάτων που έχει διδαχθεί, ενώ ακόμη στο graphic novel… παίζει και ξύλο!».

Revenge 6Οι φίλοι του «Revenge» θα μάθουν την πρώτη φορά που επιστρατεύει το «κροκοδείλιο βλέμμα» και που μαθαίνει τη δύναμη που μπορεί να χειριστεί σα μία ξανθιά σεξοβόμβα, σύμφωνα με τον Sullivan. Το βιβλίο επίσης δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα των fans, όπως το τι έκανε το κοριτσάκι που μεγάλωσε ως Amanda Clarke να αλλάξει ταυτότητα με την πρώην συγκρατούμενή της, καθώς και γιατί δε σκοτώνει. «Υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στην Emily κι έναν συνηθισμένο εκδικητή. Δεν είναι ο Charles Bronson, δε μπορεί να φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι κάποιου.», λέει ο Sullivan. «Είναι ένας χαρακτήρας comic. Έχει μία ταυτότητα, είναι μία πλούσια κοπέλα που παρουσιάζεται σαν κοσμική τη μέρα και τη νύχτα αναζητά εκδίκηση. Επειδή είναι τόσο πολύπλοκος χαρακτήρας και μετράει πολλούς εχθρούς από το παρελθόν της, το περιβάλλον ενός graphic novel της ταιριάζει απόλυτα.».

Επιπλέον ο Sullivan αναφέρει πως σήμερα δε διαβάζουν comics μόνο τα παραδοσιακά fanboys. «Υπάρχει ένα συχνά υποτιμημένο γυναικείο κοινό εκεί έξω, και το “Revenge”, τόσο ως graphic novel, όσο κι ως τηλεοπτική σειρά, μπορεί να καλύψει αυτό το κοινό για έναν μεγάλο αριθμό fans που ψάχνουν για έναν δυναμικό χαρακτήρα».

Πηγές: Hitfix & USA Today
Photos: Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Πρώτον… πώς μου ξέφυγε η φάση με το «Once Upon A Time»;;;;; Απαράδεκτη….
Δεύτερον… στην Ελλάδα πότε θα μας έρθει η Emily Thorne, είπαμε;;;;

You may also like