Με μια λέξη: Επανασύνδεση

Την περασμένη εβδομάδα γιόρτασα τα γενέθλια μου και ήταν μια καλή αφορμή να κάνω focus στο τι επιθυμώ για το μέλλον ή καλύτερα για το άμεσο παρόν. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ευχήθηκα ήταν να επανέλθει η υγεία και η ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Όλες αυτές οι στιγμές τα δύο τελευταία χρόνια αλλά και με το ξέσπασμα κάθε πολέμου που βρίσκεται δίπλα μας κάθε φορά, αποτέλεσαν ένα ορόσημο στο να ρωτήσω τον εαυτό μου: «Τι θα ήθελα να πραγματοποιήσω στο επόμενο χρονικό διάστημα, με μια μόνο λέξη;» Όπως συλλογίστηκα, παρατήρησα ότι μέσα σε αυτό το διάστημα ήταν εύκολο να απομακρυνθώ από κάποιους φίλους. Ειδικότερα, αισθάνθηκα πως αυτό το αίσθημα της αποσύνδεσης είναι ένα κενό στον χρόνο, το οποίο δυσκολεύομαι να βγω από αυτό.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα πως το επόμενο διάστημα, θα προσπαθήσω να γεμίσω αυτό το κενό με απίστευτες ώρες από αγαπημένους φίλους, γεμάτες με συζητήσεις από δημιουργικότητα και όνειρα.  Με μια λέξη: Επανασύνδεση.

Food for thought…

Αν ρωτούσατε τον εαυτό σας –  τι είναι αυτό που θα θέλατε στο παρόν, τι θα ήταν αυτό; Αν δεν είστε σίγουροι, τότε σκεφτείτε αυτό: Αν ένας αγαπημένος σας φίλος σας χάριζε κάποια tips για να εστιάσετε στο τι σας προκαλεί συγκίνηση αυτή την εποχή… Θα μπορούσατε να το εκφράσετε με μια μόνο λέξη ή έστω μια μικρή πρόταση; Όταν θα εμφανιστεί αυτή η λέξη τότε προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε με μικρά βήματα στην αρχή. Είναι κοινό αποδεκτό, πως στην αρχή έχουμε την τάση να μεγαλοποιούμε τα πράγματα σε βαθμό δυσκολίας. Και να τα βλέπουμε κοινώς ως ένα ψηλό «βουνό».

Ωστόσο, μια καλή πρακτική είναι να σκεφτόμαστε πως το να χτίζουμε κάτι από το μηδέν προς μια νέα κατεύθυνση είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό. Δεν χρειαζόμαστε μεγάλη προσπάθεια στην αρχή αλλά αντιθέτως προθυμία για αλλαγή. Όπως για παράδειγμα, ένα μικρό λουλούδι χρειάζεται μια σταγόνα νερό την ημέρα για να μεγαλώσει, όχι ένα ολόκληρο ποτήρι.

  Αν διανύετε μια περίοδο, που δεν μπορείτε να σκεφτείτε καμία λέξη…Τότε μια άσκηση που ίσως σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα στο τι θα θέλετε να κάνετε για το επόμενο διάστημα. Διαθέστε λίγο χρόνο καθημερινά, είναι να χρησιμοποιήσετε την λέξη Αντανάκλαση.

  Αν και πάλι καμία λέξη δεν «εμφανίζεται» και είστε χαρούμενοι με αυτό, τότε η καλύτερη απάντηση είναι: Αποδέχεστε τις βαθύτερες επιθυμίες του εαυτού σας και δεν χρειάζεστε κάτι άλλο. Εξαρτάται καθαρά από ότι εσείς νιώθετε.

Featured image: unsplash.com/@georgiadelotz

Πηγή:@shamashalidina.com

You may also like