ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η δύναμη των μικρών συγκινήσεων και των αληθινών αλλαγών. Αν παρατηρήσετε ότι κάτι αλλάζει γύρω σας καθημερινά, είναι γιατί εσείς αλλάζετε και ίσως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη. Μήπως εστιάζετε περισσότερο στις στιγμές ενδιάμεσα στη μέρα από ό,τι παλαιότερα; Πόσο μπορεί να διαρκεί μια στιγμή; Μερικές φορές μπορεί να κρατάει λιγότερο και από δευτερόλεπτα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μετρήσιμες. Ωστόσο, οι ζωές μας είναι γεμάτες από αυτές. Αυτό μας δείχνει ποσό σημαντικές και μοναδικές είναι. Ουσιαστικά, είναι τα πάντα. Όλη η ζωή μας είναι γύρω από άπειρες στιγμές. Σαν καρέ καρέ φωτογραφιών με ένα συνεχόμενο κλικ.

Μια στιγμή διαρκεί ένα δευτερόλεπτο;

Αν δεν απολαμβάνουμε καμία όμως από αυτές, τότε χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή μας και τι σημαίνουν για εμάς αυτές οι χιλιάδες στιγμές που προσπερνούμε, χάνοντας έτσι την αξία τους. Ένα χαμόγελο σε ένα φίλο η μια βαθιά ανάσα σε μια ώρα αιχμής. Αν δεν σταματάμε καθόλου τον χρόνο ώστε να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία, να συνειδητοποιήσει αυτές τις μικρές «ανάσες» στην διάρκεια της ημέρας, πώς θα καλωσορίσουμε τους στόχους που έχουμε πετύχει; Μόνο αν αφήσετε χώρο να έρθουν, θα γεμίσετε με ευγνωμοσύνη και όχι με συναισθηματικά κενά, που θα σας ακολουθούν συνεχώς στη ζωή σας.

3 tips για να συνδεθείτε ουσιαστικά με αυτές.

Βήμα πρώτο

Μάθετε να εκτιμάτε την κάθε μικρή στιγμή. Κάθε φορά που νιώθετε έναν πόνο πλήξης, θλίψης ή άγχους, αντί να πιάσετε το τηλέφωνό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε με την παρούσα στιγμή και πάρτε μια ουσιαστική ανάσα. Αρχίστε να εκτιμάτε τις φαινομενικά ασήμαντες στιγμές. Μείνετε με τη στιγμή και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αυτή η συγκεκριμένη έχει σημασία.

Βήμα δεύτερο

Διαλογιστείτε καθημερινά.  Αφιερώνοντας χρόνο για διαλογισμό, ακόμα κι αν είναι μόνο λίγα λεπτά, θα αυξήσει τη συνειδητή επίγνωσή σας και θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε και να απολαμβάνετε προσεκτικές στιγμές, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δυσκολεύεστε να παρακινήσετε τον εαυτό σας, μην τον αφήνετε να τεμπελιάσει.

Βήμα τρίτο

Όταν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας, σκεφτείτε τα πολύ μικρά βήματα που θα μπορούσατε να κάνετε και όχι μεγάλα άλματα.

Changing effect! Be aware of your small little moments.

Photo credits: pexels.com/@vladbagacian

You may also like