O Κωνσταντίνος Δαμιανός μας παρουσιάζει το Itrain

…μία πρωτοποριακή μέθοδο εκγύμνασης για όλο το σώμα… για όλες τις ηλικίες, για άνδρες και για γυναίκες, που δοκίμασα και για πρώτη φορά είμαι τόσο πιστή στο πρόγραμμά μου.

Για το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου διάβασα στο Fayscontrol και μόλις είδα ότι είναι στη γειτονιά μου, σκέφτηκα να το δοκιμάσω, μιας και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο τρόπος που προσέγγιζε την γυμναστική αλλά και τον “ασκούμενο”. Διαβάζοντας τη συνέντευξη που μας παραχωρεί, θα καταλάβετε 1ον γιατί πρέπει να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και 2ον γιατί αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε την μέθοδο itrain.

Ποια είναι η φιλοσοφία του itrain; Ποια είναι η μοναδικότητα του;

Το iTrain είναι μια μοναδική εμπειρία βγαλμένη από το μέλλον. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία βάζει τη νοημοσύνη που έλειπε από την άσκηση για να χτίσετε το υγιές και ελκυστικό σώμα που θέλετε. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος iTrain χρησιμοποιεί υψηλής τεχνολογίας λογισμικό, εφαρμογές και εξοπλισμό που περιλαμβάνουν βιομετρικούς αισθητήρες οι οποίοι αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του σώματός σας. Ο προσωπικός σας γυμναστής συλλέγει και καταγράφει τα στοιχεία αυτά και κατόπιν σχεδιάζει και προσαρμόζει τις συνεδρίες σας αναλόγως. Με τη βοήθεια της πρωτοπόρας τεχνολογίας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια και βασιζόμενοι σε πραγματικές μετρήσεις ποια μέθοδος προπόνησης, ποιο ασκησιολόγιο και σε τι ένταση αποδίδει καλύτερα στο δικό σας σώμα, για να πετύχετε στο μέγιστο βαθμό και χωρίς να σπαταλάτε χρόνο στο γυμναστήριο:
 καύση λίπους 

  • τόνωση/άυξηση μυικού ιστού 
  • ενεργοποίηση μεταβολισμού
    · αποκατάσταση χρόνιων ενοχλήσεων/τραυματισμών  

Είναι μια μοναδική, απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία που θα σας πάει εκεί που θέλετε να βρίσκεστε όποιος και αν είναι ο στόχος σας. Χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας και το πάθος για την γυμναστική ώστε να δημιουργήσουμε συνεδρίες εξαιρετικά αποδοτικές και ευχάριστες, σε έναν ζεστό και προσεκτικά σχεδιασμένο για εσάς χώρο. Η όλη διαφορά έγκειται στο τελικό αποτέλεσμα που εσείς απολαμβάνετε. Οι πρόσκαιρες λύσεις με το προσωρινό αποτέλεσμα είναι έξω από την φιλοσοφία μας .

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποια γυναίκα όταν γυμνάζεται μόνη της;

Το μεγαλύτερο λάθος που υφίσταται όταν γυμνάζεται κανείς μόνος του είναι η έλλειψη προσήλωσης στο στόχο και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές χάνουμε τη διάθεση και την επιμονή μας, αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες και ξεχνάμε το κέρδος που αποκομίζουμε. Ένα επιπλέον αρνητικό που επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση είναι ο λανθασμένος συνδυασμός ασκήσεων, επαναλήψεων και διατροφής, εξαιτίας των οποίων δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα και τελικά σταματάμε την προσπάθεια.

Άρα κατά συνέπεια ποιος είναι ο βασικός ρόλος ενός personal trainer;

Ο ρόλος του personal trainer είναι διττός. Αφ’ ενός, αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες του πελάτη δημιουργώντας το κατάλληλο πρόγραμμα εκγύμνασης γι’ αυτόν, με κυρίαρχο στόχο πάντα την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος εντός ορισμένου χρονικού πλαισίου. Αφ’ ετέρου, λειτουργεί ως υποστηρικτικός παράγοντας εμπνέοντας στον πελάτη την αγάπη και το πάθος για τη γυμναστική, ενώ παράλληλα τον βοηθάει στη διατήρηση και επίτευξη των στόχων του. Η σωστή προπόνηση απαιτεί πάνω απ όλα την ύπαρξη μιας ευχάριστης και ενθαρρυντικής ατμόσφαιρας για τον πελάτη, και αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί έναν επιτυχημένο personal trainer.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές μιας προπόνησης για μια γυναίκα 30+; Πόσες φορές την εβδομάδα ; Πόσες ώρες;

Οι βασικές αρχές προπόνησης για μια γυναίκα στα τριάντα είναι η προσήλωση στο στόχο της και η συνέπεια. Αυτό το λέω διότι, κατά βάση, οι γυναίκες όταν προπονούνται ενδιαφέρονται κυρίως για τη σύσφιξη και βελτίωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος (κοιλιακή χώρα, μηροί, γλουτοί, άνω βραχίονες κλπ). Πρέπει λοιπόν πάντα να έχουν στο μυαλό τους το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν γυμνάζονται, να εστιάζουν την προσοχή τους εκεί. Όσον αφορά τη συνέπεια, είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας πρέπει να παραμένει σε μια προπονητική ρουτίνα έτσι ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες καύσεις. Η συχνότητα και η ώρα της της προπόνησης καθορίζει και το πόσο γρήγορα θα έχουμε αποτέλεσμα. Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα από 40-60 λεπτά εντατικής προπόνησης είναι αρκετά να φέρουν αποτέλεσμα.

Μπήκαμε στην άνοιξη, ποια είναι η καλύτερη γενική συμβουλή που έχεις να δώσεις στις γυναίκες για να είναι υγιείς και να αισθανθούν άνετες και με αυτοπεποίθηση στην παραλία;

Η άνοιξη μπήκε και το καλοκαίρι πλησιάζει. Η συμβουλή μου για τις γυναίκες είναι να ενυδατώνονται καλά, να πίνουν αρκετό νερό. Είναι το πιο απλό στην καθημερινότητά μας αλλά κάνει τη διαφορά. Όταν θέλουμε να βγούμε στην παραλία, καλό είναι να έχουμε φάει κάτι ελαφρύ τις προηγούμενες ώρες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το φούσκωμα στην κοιλιά, το δέρμα δείχνει λείο και λαμπερό όταν είμαστε καλά ενυδατωμένοι, και η αυτοπεποιήθησή μας έχει κάθε λόγο να είναι ανεβασμένη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το iTrain, πατώντας ΕΔΩ 

You may also like