ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ FOAM ROLLER

               Τι καλά θα ήταν αν ολοκληρώνοντας την προπόνησή μας περίμενε…. ετοιμοπόλεμος κάποιος μασέρ για να βοηθήσει το σώμα να επανέλθει, ε; Τι θα λέγατε αν σας τόνιζα πως ένα μικρό fitness αξεσουάρ μπορεί να αποδειχθεί εξίσου καλό; Ο λόγος για το foam roller, το οποίο συνδυαστικά με ξεκούραση και σωστή διατροφή μπορεί να αναζωογονήσει τους μύες αποτελεσματικά κάνοντας την επόμενη προπόνηση ακόμη πιο εύκολη. Πώς όμως ακριβώς βοηθά το foam roller;

               01 Μειώνεται ο μυϊκός πόνος. Το foam roller προσφέρει ήπιο μασάζ στους μύτες και τους συνδετικούς ιστούς.. Κι έτσι αυξάνει τη ροή αίματος κι οξυγόνου στους ιστούς. Αυτό μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη δυσφορία στους μύες, ειδικά μετά την προπόνηση.

               02 Αυξάνεται η ευλυγισία και το εύρος κίνησης. Σε μία μελέτη του 2019 διαπιστώθηκε πως η χρήση του foam roller μπορεί να αυξήσει την ευλυγισία βραχυπρόθεσμα χωρίς αυτό να επηρεάσει τις επιδόσεις των μυών. Σε έρευνα από το 2013 εντοπίστηκαν ενδείξεις πως η χρήση του μπορεί να αυξήσει των εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Αν και για τα δύο συμπεράσματα χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν αυτά… Σε κάθε περίπτωση το foam roller φαίνεται πως έχει να προσφέρει κάτι στον τομέα αυτό.

               03 Μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών κι βελτιώνονται οι επιδόσεις. Οι πιασμένοι μύες είναι μέρος της συνταγής για τραυματισμούς . Το foam roller μπορεί να περιορίσει αυτό το ρίσκο με χρήση πριν αλλά και μετά την προπόνησή μας. Κατ’ επέκταση, ξεκούραστοι και δυνατοί μύες συνάδουν με αυξημένη μυϊκή επίδοση.

               Και πώς χρησιμοποιούμε το foam roller σωστά;

               Το μυστικό είναι αργά και σταθερά. Τοποθετούμε το rollerκάτω από την περιοχή του σώματος που θέλουμε να κάνουμε μασάζ και με αργές κινήσεις κυλούμε το rollerμε το σώμα του βάρους ως οδηγό για την πίεση που θα ασκηθεί. Δεν ξεχνάμε να αναπνέουμε βαθιά ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα και βεβαίως στην περιοχή. Για κάποιον που ξεκινά τώρα τη χρήση του roller, είναι καλύτερο να ξεκινήσει από μία περιοχή όπου η ενόχληση είναι πιο ήπια ώστε να κάνει τις πρώτες δοκιμές. Σταδιακά κι όσο εναρμονίζεται με το τρόπο χρήσης, η εφαρμογή θα γίνεται πιο εύκολα και σε άλλα σημεία.

               Στην αγορά υπάρχει μία ευρεία γκάμα ειδών που θα ταιριάξουν σε κάθε περίσταση: για παράδειγμα μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα με ομοιόμορφη επιφάνεια ή με εξογκώματα για επιπλέον πίεση. Όποιο κι αν σας ταιριάξει, να είστε σίγουροι πως θα είναι μία fitnessεπένδυση που σίγουρα θα κάνετε απόσβεση!

               Πηγή: Sweat

Featured image: unsplash.com/@lishakov

You may also like