Our Sunday Movie Pic(k): Onward

               Καλώς μας ήρθε το βραδάκι της Κυριακής! Άλλο ένα όμορφο σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του… Και βρισκόμαστε στο σπίτι για να προετοιμαστούμε για τη νέα εβδομάδα που ξεκινάει. Και καθώς πλησιάζουμε σε περίοδο Halloween, σκέφτηκα πως η πρότασή μας μπορεί να είναι ένα “ζέσταμα”! Μη φοβάστε, δε θα δείτε φαντάσματα και τέρατα… τουλάχιστον όχι όπως τα φαντάζεστε!

               Σ’ έναν κόσμο όπου ζούνε μυθικά πλάσματα, όπως ξωτικά, νεράιδες, κένταυροι, μονόκεροι… Η μαγεία δεν ήταν απαραίτητη μόνο για περιπέτειες, αλλά για την καθημερινότητα. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, και με την τεχνολογία να εξελίσσεται, η μαγεία μπήκε στο χρονοντούλαπο. Σε αυτόν τον κόσμο, ο Ian γιορτάζει τα 16α γενέθλιά του και δεν έχει περάσει στιγμή όπου εύχεται να μπορούσε να γνωρίσει τον πατέρα του που πέθανε πριν ακόμη γεννηθεί. Ο πατέρας τους, όμως, είχε αφήσει ένα δώρο για τον Ian και το μεγάλο του αδερφό, τον Barley. Ένα ραβδί, ένα πετράδι κι ένα ξόρκι που θα τον έφερνε στη ζωή για μία μέρα ώστε ο Wilden να γνωρίσει τους γιους του. Αγνοώντας πως μπορεί να κάνει μάγια, ο Ian εφαρμόζει το ξόρκι… Όμως αυτό δεν ολοκληρώνεται όπως πρέπει και επιστρέφουν μόνο… τα πόδια του Wilden!

Έτσι, ο Ian κι ο Barley ξεκινούν μία περιπέτεια όπως δεν τη φαντάστηκε κανείς τους (ΟΚ, λίγο παραπάνω ο Barley) για να ολοκληρώσουν το ξόρκι και να περάσουν χρόνο με τον πατέρα τους.

               Η ταινία “Φύγαμε” είναι μία πρωτότυπη ιστορία από την Pixar και τη Disney. Φέρει την υπογραφή των Keith Bunin, Jason Headley και Dan Scanlon, ο οποίος αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία.

               Τι λέτε; “Φύγαμε” κι εμείς με τον Ian και τον Barley;

               Εγώ ψηφίζω “aye”! Κι η επιλογή είναι τόσο εύκολη!

               Στην οθόνη μας φτάνει μία απολαυστική animated περιπέτεια φαντασίας η οποία καταφέρνει να “μιλήσει” σε μικρούς και σε μεγάλους. Πέραν από το εμφανώς μυθικό background, οι δημιουργοί των “Toy Story” αφηγούνται μία εξαιρετική ιστορία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης κι αυτό χάρη στις αντικρουόμενες προσωπικότητες του Ian και του Barley. Ο ένας πράος και κάπως διστακτικός να τολμήσει κάτι καινούριο κι ο άλλος παθιασμένος με την περιπέτεια, η πρώτη σκέψη είναι “πώς θα τα καταφέρουν;”. Η απάντηση είναι απλή: όσο διαφορετικοί κι αν είναι, η αδερφική τους αγάπη είναι το πιο ισχυρό μαγικό ραβδί που θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει. Κι είναι αυτή η δυναμική της σχέσης τους που, όπως λένε εδώ, “takes the cake”. Δε θα κρύψω πως κάπως ταυτίστηκα με τον Ian, ενώ κατάλαβα αμέσως ποιον (ή μάλλον ποια) μου θύμισε ο Barley!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Μετιςφωνέςτων:Chris Pratt, Tom Holland, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Mel Rodriguez, Kyle Bornheimer, Lena Waithe, Ali Wongκ.α.

               Στα ελληνικά ακούμε τους:Ανδρέα Καρτσάτο, Δημήτρη Σαρλό, Σοφία Τσάκα, Ζωή Ρηγοπούλου, Ανδρέα Ευαγγελάτο, Χρήστο Θάνο, Βίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γκίργκις, Θανάση Κουρλαμπά, Βασίλη Μήλιο

               Photo credits: IMDb

You may also like