10 ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή μου “παλεύω” με τα κιλά μου. Και θεωρητικά προσπαθώ να μπω σε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής για να χάσω κάποια από τα περιττά κιλά που με ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια. Τους λόγους που τα πήρα ή αποφάσισα να τα χάσω θα τους αναλύσω σε επόμενο άρθρο, αλλά μέσα σε αυτό τον κυκεώνα αναζήτησης για το τι είναι υγιεινό να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, αποφάσισα να σας καταγράψω 10 εύκολους και γρήγορους τρόπους για να νιώσετε άμεσα πιο υγιείς.
Δεν έχουν όλα σχέση με το φαγητό και την άσκηση, αλλά γενικά την υγεία – αφού αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι που μας απασχολεί.

1. Πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό μισού λεμονιού 30 λεπτά πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί.
2.Πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μετά το φαγητό για πέψη.
3. Περπατήστε με αυξημένη ταχύτητα το τετράγωνο του σπιτιού σας 3 φορές χωρίς να σταματήσετε.
4. Το snack της ημέρας φροντίστε να έχει μέσα πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά, όπως ένα μήλο με βούτυρο αμυγδάλου ή λαχανικά και χούμους.
5. Πιείτε μονορούφι ένα μεγάλο ποτήρι νερό.
6. Εφαρμόστε αντηλιακό στο πρόσωπο, τα χέρια, το λαιμό σας και οτιδήποτε θα εμφανιστεί πριν ξεκινήσετε.
7. Κρατήστε την αναπνοή σας για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά που είστε έτοιμοι να “εκραγείτε”!
8. Καταγράψτε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας.
9. Κλείστε τα ραντεβού με τους γιατρούς σας: οδοντίατρο, γυναικολόγο. Κάντε το ετήσιο check up σας.
10. Σηκωθείτε για 10 λεπτά από το γραφείο σας και περπατήστε. Μην σταματήσετε να κινείστε: ανεβοκατεβείτε σκαλοπάτια, περιπλανηθείτε στο δρόμο, απλά ξεκουνηθείτε!

Bonus


11. Μην παραλείπετε την γυμναστική σας, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Κάθε φορά που φεύγω από το τέννις μου, ή έχω τελειώσει το περπάτημά μου, αισθάνομαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου.

Μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών της καθημερινότητάς μου, αγόρασα στατικό ποδήλατο και φροντίζω να κάνω 20 λεπτά την ημέρα. Πιστέψτε με, εξηγώντας αρχαία και γεωγραφία κάνοντας παράλληλα ποδήλατο, εκνευρίζεσαι πολύ λιγότερο με τα όσα ακούς…

Photo credits : Mike Tsolis (for Mare West)

You may also like