Our Sunday Netflix pick: Holidate

Βράδυ Κυριακής με την αύρα των Χριστουγέννων φέτος να είναι οπωσδήποτε διαφορετική φέτος. Οι συνήθειες των προετοιμασιών μας για τη μεγάλη γιορτή έχουν αλλάξει άρδην… Kαι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μη χάσουμε εντελώς τη μαγεία των ημερών. Γι’ αυτό και το καθιερωμένο μας ραντεβού αποκτά πλέον άρωμα Χριστουγέννων starting right now!

          Η Sloane (Emma Roberts) είναι μία δυναμική κοπέλα που, παρά της επικρίσεις της οικογένειάς της, αρνείται πεισματικά σε πιεσμένα ραντεβού και… προξενιά! Ο Jackson (Luke Bracey) είναι ένας περιπετειώδης Αυστραλός που δε βιάζεται να καταλήξει σε μία σοβαρή σχέση. Γι’ αυτό και τα φετινά τους Χριστούγεννα δεν ήταν κι η καλύτερη εμπειρία. Μία ιδέα όμως από τη θεία της Sloane κι η τυχαία συνάντηση της με τον Jackson τους ωθεί σε ένα κόλπο: να γίνει ο ένας το “holidate” του άλλου. Τι σημαίνει αυτό; Θα περνούν μαζί τις γιορτές χωρίς όμως τις δεσμεύσεις μίας σχέσης. Η αρχή γίνεται με την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μοιάζει διασκεδαστική έτσι η Sloane κι ο Jackson αποφασίζουν να συνεχίσουν τη “συνεργασία” τους. Ο καιρός περνάει, οι δυο τους γνωρίζονται καλύτερα και πλέον… τα οχυρά και των δύο μοιάζουν να “πέφτουν” παρά τη σθεναρή τους αντίσταση και τις πεισματικές τους αρνήσεις για το αντίθετο…!

          Η ταινία “Holidate” είναι μία πρωτότυπη παραγωγή για την streaming πλατφόρμα του Netflix… Το σενάριο είναι της Tiffany Paulsen και η σκηνοθεσία του John Whitesell.

Antigone’s Thoughts

          Δε θα σας πω ψέματα, η “μαγιά” που δένει τη συγκεκριμένη κινηματογραφική συνταγή είναι αρκετά γνωστή: Κορίτσι γνωρίζει αγόρι, και οι δύο αρνούνται πως νιώθουν μία πρώτη έλξη ο ένας για τον άλλον. Παρ’ όλα αυτά αρχίζουν να δένονται περισσότερο από όσο πιστεύουν (επιφανειακά, έστω). Προσωπικά μου θύμισε κάπως ένα πιο σύγχρονο “When Harry Met Sally”. Φυσικά και δε θα κάνω σύγκριση, όμως, μπορώ να παραδεχθώ πως το “Holidate” είναι ενδιαφέρον επειδή εμπνέεται από τη δυναμική των σχέσεων του σήμερα. Άλλωστε πλέον το να μην περνάει κάποιος τις γιορτές με ένα ταίρι δεν είναι τόσο taboo, ακόμη κι αν οι συγγενείς αδυνατούν να το δεχτούν. Κυρίως, όμως, μας διδάσκει πως το σημαντικό δεν είναι να βρούμε έναν άνθρωπο να περνάμε μαζί του στις γιορτές… Αλλά κάποιον που θα είναι κοντά μας στο καλά και στα δύσκολα ανεξαρτήτων εποχής και περίστασης.

Και μπορεί η σχέση του Jackson και της Sloane να αποτελείται από κωμικές καταστάσεις αλλά και παρεξηγήσεις… Όμως και οι δύο (όπως κι εμείς που παρακολουθούμε την ταινία) καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: δεν έχει πλάκα τελικά να είσαι μόνος. Και το συμπέρασμα αυτό εκφράζεται χαρακτηριστικά από τις ερμηνείες της Emma Roberts και του Luke Bracey. Με το κινηματογραφικό αυτό ζευγάρι να αποκτά μία συμπαθητική χημεία που είναι απαραίτητη για μία ρομαντική κομεντί. Γι’ αυτό και το “Holidate” θα μας προσφέρει απόψε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα χαμόγελων… Αλλά και λίγη θαλπωρή που τόσο συνδυάζουμε με την εποχή.

          Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

          Πρωταγωνιστούν: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin Chenoweth, Francis Fisher, Andrew Bachelor, Jessica Capshaw κ.α.

          Photo credits: IMDb

You may also like