Our Sunday Netflix Pic(k): The Gentlemen

               Τελευταίο μαγιάτικο βράδυ Κυριακής έφτασε και σχεδόν όλοι έχουμε “μαζευτεί” στην ήρεμη ατμόσφαιρα του σπιτιού μας για να χαλαρώσουμε μετά από ένα όμορφο σαββατοκύριακο και για να ανακτήσουμε δυνάμεις για τη νέα εβδομάδα που έρχεται. Και για να το πετύχουμε αυτό, η “συνταγή” θέλει και μία καλή ταινία στο σπίτι. Η αποψινή μας πρόταση έρχεται από την πλατφόρμα του Netflix και τον “μαέστρο” των action comedies, Guy Ritchie!

               Ο Mickey Pearson (Matthew McConaughey) είναι ένας Αμερικανός που κατάφερε να χτίσει μία αμύθητη αυτοκρατορία στην Αγγλία στο παράνομο εμπόριο κάνναβης – και μάλιστα με τη βοήθεια αριστοκρατών! Όταν, όμως, ο Mickey αγνοεί επιδεικτικά τον εκδότη μίας tabloid φυλλάδας, εκείνος είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί. Έτσι, απευθύνεται στον Fletcher (Hugh Grant) έναν ιδιωτικό ερευνητή, προκειμένου να αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση του Mickey. Ο Fletcher, βέβαια, αντιλαμβάνεται πως μπορεί να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τον Pearson, γι’ αυτό και προσεγγίζει το δεξί χέρι του Mickey, το Raymond (Charlie Hunnam) παρουσιάζοντας όσα έχει ανακαλύψει σα… σενάριο για ταινία! Στο μεταξύ, μία σειρά από ίντριγκες λαμβάνουν χώρα με τον ίδιο στόχο: την εκθρόνιση του Mickey από την αγορά.

               Η ταινία “Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως” (OK, ταιριαστή η ελληνική απόδοση του τίτλου!) είναι μία πρωτότυπη ιδέα του Guy Ritchie, που συνυπογράφει το σενάριο με τους Ivan Atkinson και Marn Davies. O δε Ritchie κάνει αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά: δίνει ζωή στην ιστορία από την καρέκλα του σκηνοθέτη!

              
Το σενάριο του Fletcher… είναι όντως movie material!

               Το σωστό να λέγεται: όταν πρόκειται για τον… υπόκοσμο της Βρετανίας, ο Guy Ritchie έχει μία εντυπωσιακή ικανότητα να τον κάνει ελκυστικό! Κι αυτό γιατί πάντα μας παρουσιάζει χαρακτήρες που γίνονται σχεδόν αγαπητοί στο θεατή που εμπλέκονται σε καθηλωτικές ίντριγκες και αντιπαραθέσεις. Παράλληλα, ο σκηνοθέτης γνωρίζει καλά πώς να ισορροπεί τη δράση και το σασπένς για τις εξελίξεις με έξυπνο χιούμορ και καυστικές ατάκες – κι αν και πολλοί ισχυρίζονται πως ενίοτε θυμίζει Βρετανό… Tarantino, ο Ritchie καταφέρνει να διαμορφώσει ένα δικό του στυλ αφήγησης. Και βεβαίως, η μαεστρία στη φωτογραφία και το μοντάζ κάνουν κάθε σκηνή χάρμα οφθαλμών!

               Κερασάκι στην τούρτα το ensemble ηθοποιών που ο Ritchie εμπιστεύεται για τους χαρακτήρες του. Ο Matthew McConaughey εξαιρετικός στο ρόλο του crime baron, ενώ ο Charlie Hunnam τον συμπληρώνει αρμονικά ως το δεξί του χέρι. Εμφάνιση έκπληξη ο Hugh Grant. Ο… γλυκούλης σπασικλάκος των παλιών rom-coms που με κάποιον τρόπο πάντα κατάφερνε να κερδίσει το κορίτσι μεταμορφώνεται σε έναν δηκτικό personal investigator/αφηγητή. Και μάλιστα, χάρη στην κωμική φλέβα του ηθοποιού, η περσόνα του Fletcher είναι ίσως το highlight της ταινίας!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ.. πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν:Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell, Hugh Grant, Henry Golding, Eddie Marsan, Tom Wu κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like