Our Sunday Pic(k): Clarkson’s Farm

Βράδυ Κυριακής έφτασε και ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας μετά από ένα όμορφο σαββατοκύριακο με τους αγαπημένους μας. Απόψε η πρότασή μας είναι κάπως διαφορετική, αλλά οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα… πρωταγωνιστής ο εκρηκτικός Jeremy Clarkson (ναι, ο γνωστός petrolhead του Top Gear!).

               Έχοντας αφήσει πίσω του το “Top Gear” ο Jeremy Clarkson αποφασίζει να το γυρίσει… στην αγροτιά! Έχει στην ιδιοκτησία του, βλέπετε, μία μεγάλη έκταση η οποία, αν την εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να του αποφέρει κέρδη. Έτσι αποφασίζει να σπείρει σιτάρι, κριθάρι, πήρε αγελάδες, πρόβατα… όμως αυτό που δεν ήξερε είναι πως η αγροτική εργασία είναι στην ουσία “μία συμφωνία με το Θεό”, ιδίως για τις σοδειές του ελέω καιρού – και δη του βρετανικού καιρού! Έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό του Lisa, τον Kaleb Cooper, ένα νεαρό αγρότη που λατρεύει την κόντρα με το αφεντικό του και τον Charlie Ireland που τον κατευθύνει στις διαδικασίες αλλά και σε όλα τα νομικά εμπόδια, ο Clarkson μας παρουσιάζει σε βάθος τη ζωή αυτή και τις (πολλές) προκλήσεις που οι αγρότες αντιμετωπίζουν.

               Ανεξάρτητα αν κάποιος συμπαθεί ή όχι το Jeremy Clarkson (μια που δε διστάζει να εκφράσει ακόμη και τις πιο αντιφατικές απόψεις), ο καθένας θα παραδεχθεί πως είναι ένας ευρηματικός παρουσιαστής που μπορεί να σε βοηθήσει να παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον ένα θέμα που, ως τώρα, πιθανώς να μην έβρισκες τόσο ελκυστικό – όπως τα αυτοκίνητα. Ακόμη κι όταν αρχίζει να μιλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, κάνει την ιδέα της εμπειρίας να το οδηγήσεις να μοιάζει συναρπαστική.

               Η διαφορά τώρα με αυτήν την εκπομπή/reality είναι πως ο Clarkson, παρά τις κινήσεις άγνοιας που κάνει (συχνά πυκνά!) για να απογειώσει τη φάρμα και, κατ’ επέκταση την επιχείρησή του, προσφέρει μία ευρύτερη ματιά στο επάγγελμα του αγρότη. Το αν ο καιρός θα βοηθήσει τις σοδειές ή θα τις καταστρέψει θυμίζει δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια του κάθε επαγγελματία αγρότη, όπως και το πώς θα εξελιχθούν τα κοπάδια του. Μέσα από τις εμπειρίες που αποκτά along the way και με την υποστήριξη ειδημόνων, ο Clarkson κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Καθώς σα να μη φτάνουν τα “αν” με τα οποία προβληματίζονται κι οι αγρότες, έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν ενίοτε και τους αυστηρούς κανονισμού που ορίζει (εν προκειμένω) η βρετανική νομοθεσία – ένας αντίπαλος που ο Clarkson γνωρίζει καλά. Πολλοί λένε πως, αν και με εκκεντρικό τρόπο, ο Clarkson βοήθησε να φέρει τη ζωή του αγρότη στο προσκήνιο, κάνοντας το μάλιστα ακόμη και cool. Δεν είναι τυχαίο πως χάρη στην εκπομπή του Clarkson θα γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να διευκολύνουν τους αγρότες, όπως η χρήση κτισμάτων στις εκτάσεις τους.

               Με λίγα λόγια; Απολαύστε τον Jeremy Clarkson σε αυτό το νέο του “πόνημα” – τα έχει όλα! Και μετρήστε πόσες φορές λέει “I did a thing!” με καμάρι!

Οι περιπέτειές του είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Amazon Prime στα πλαίσια της συνδρομής μας.

               Photo credits: IMDb

You may also like