OX ATHENS: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Μ. ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Πολλοί το αναφέρουν ως το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Αθήνας, αλλά, προσωπικά, θα το έβαζα πρώτο στη λίστα μου για την καλύτερη ελληνική κουζίνα της Αθήνας, που θα ήθελα να απολαμβάνω συχνά! Μεσημέρι τα σαββατοκύριακα και τα βράδια της εβδομάδας, αν θέλεις να φας καλά και σε λογικές τιμές, θα το προτιμήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πίσω από το Hilton, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, θα βρείτε το OX. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα των: Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Ovio και το Cupola (Πάνου Πολίτη- Γιάννη Μεντόγιαννη).

Η υπογραφή του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου λέει πολλά, κι έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Χωρίς να έχει αλλάξει ιδιαίτερα τις αυθεντικές συνταγές αγαπημένων ελληνικών πιάτων, αλλά τους έχει προσθέσει αυτό το κάτι δικό του! Ο χώρος, αποτελεί δημιουργία του γραφείου ADD Architects. Minimalism και coziness στον εξωτερικό χώρο αλλά και στη σάλα, όπου κάθεσαι άνετα για να φας. Βασισμένο σε γήινους τόνους με θέα στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα, όπου μαγειρεύεται η “μαγεία”!

Το μενού πλούσιο, με ό,τι επιθυμεί κανείς να γευτεί σε μία ελληνική hightend ταβέρνα.

Στο ΟΧ κυριαρχούν η σούβλα, ο ξυλόφουρνος, το κάρβουνο και το τηγάνι. Οι επιλογές πολλές: από κοκορέτσι, κοντοσούβλι βοδινό και σασλίκ χορινού βιολογικής εκτροφής, τζιγεροσαρμάδες, πίτες και μαγειρευτά ημέρας, καθώς και κρέατα σε άψογες κοπές . Συγκλονιστικά, μέσα στην απλότητά τους, και τα πρώτα πιάτα, όπως , η πλούσια βουτυρομακαρονάδα με τυρί, η αληθινή τυροκαυτερή, αλλά και το χειροποίητο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά στο OX.

Όταν πας, θα ξεκινήσεις από την πατζαροσαλάτα και το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι τζατζίκι. Θα συνεχίσεις με τα χειροποίητα λουκανικάκια, κεφτεδάκια και μπιφτεκάκια. Πρέπει να δοκιμάσεις τα φιλετάκια προβατίνας (ακόμα κι αν δεν τρως συνήθως προβατίνα, εκεί πρέπει να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο πιάτο). Φυσικά θα πάρεις μία κοπή που θα συνοδεύεται -ίσως- από τις πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες που έχει φάει ποτέ!

Και δεν θα φύγεις αν δεν πάρεις ένα ή και τα δύο γλυκά του καταλόγου. Το mousse σοκολάτας αν είσαι fan της σοκολάτας, αλλά οπωσδήποτε το εκμέκ φυστίκι. Να πω την προσωπική μου εμπειρία; Όταν δοκίμασα την πρώτη μπουκιά αναφώνησα “Κόλαση και παράδεισος μαζί!” Ναι, είναι τόσο καταπληκτικό.

Οι μοναδικές γευστικές απολαύσεις, συνοδεύονται από μια, value for money, λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο wine expert Γιάννης Μακρής και περιλαμβάνει περίπου 100+ meat friendly εκλεκτές ετικέτες κυρίως από Έλληνες οινοπαραγωγούς… Χωρίς να λείπουν οι προτάσεις κι από τον διεθνή αμπελώνα. Παράλληλα, στο ΟΧ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από μπύρες καθώς και προσεχτικά διαλεγμένα αποστάγματα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του μενού.

Ήδη στον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το ΟΧ έχει γίνει το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, το καλό κρέας και το προσεγμένο σέρβις!

OX Athens (Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα, τηλ. 2107107070)         

Instagram : ox_athens

You may also like