ΥΛΙΚΑ:
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 8 μεγάλα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 8 λιαστές ντομάτες , σε κύβους
 2 κύβους ζωμού κοτόπουλο
 2 φλιτζάνια βραστό νερό
 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό ( ή 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό )
 500 γραμμ. φετουτσίνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο – και μαγειρέψτε τα για περίπου 3 λεπτά . Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους. Χαμηλώστε τη φωτιά…
 Διαλύστε τους 2 κύβους ζωμού κότας σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι – σε μέτρια φωτιά πάντα- μέχρι τα μανιτάρια και η λιαστή ντομάτα να απορροφήσουν ένα μέρος του ζωμού. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα . Προσθέστε την παρμεζάνα και ψήνετε τη σάλτσα , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε το βασιλικό .
Διαλύστε τους 2 κύβους ζωμού κότας σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι – σε μέτρια φωτιά πάντα- μέχρι τα μανιτάρια και η λιαστή ντομάτα να απορροφήσουν ένα μέρος του ζωμού. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα . Προσθέστε την παρμεζάνα και ψήνετε τη σάλτσα , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε το βασιλικό .
 Αν σάλτσα σας είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέσετε ένα άλλο 1/2 φλιτζάνι νερό. Αν σάλτσα σας φαίνεται έτοιμη προσθέστε τα ζυμαρικά, τα οποία έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Σημείωση : δεν χρειάζεται να βάλετε αλάτι στη σάλτσα , διότι ήδη εμπεριέχεται στο ζωμό κοτόπουλου…. Μόνο στο τέλος , δοκιμάζοντάς την, προσθέτετε αν σας ταιριάζει στη γεύση…
Πηγή: εδώ
