ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ TΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ;

Η άνοιξη έφτασε και μαζί της έρχεται η επιθυμία να περάσετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να είστε δραστήριοι. Ωστόσο, μετά από έναν μακρύ χειμώνα που είμαστε κλεισμένοι μέσα, τα πόδια μας μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση για άσκηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα πόδια μας και να τα προετοιμάζουμε για σωματική δραστηριότητα. Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και ευεξία μας, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε αργά και σταδιακά. Να αυξήσουμε την ένταση και τη διάρκεια για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τα πόδια μας, τα οποία υποστηρίζουν ολόκληρο το σωματικό μας βάρος και βρίσκονται υπό αρκετή πίεση κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Διατάσεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσουμε τα πόδια μας για άσκηση είναι μέσω διατάσεων. Οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευλυγισίας και στην πρόληψη τραυματισμών όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα και η αχίλλειος τενοντίτιδα. Συνιστάται να τεντώνεστε πριν και μετά την άσκηση για να ζεσταθείτε και να δροσίσετε τους μυς στα πόδια. Ακολουθούν μερικές απλές διατάσεις που μπορούν να γίνουν στο σπίτι για να προετοιμάσετε τα πόδια σας για άσκηση:

Toe Raises

Σταθείτε με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος και σηκώστε αργά τα δάχτυλα των ποδιών σας προς την οροφή, διατηρώντας παράλληλα τις φτέρνες σας στο έδαφος. Κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαμηλώστε ξανά τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Κύκλοι με τους αστράγαλους

Καθίστε με τα πόδια σας ευθεία μπροστά σας και περιστρέψτε τους αστραγάλους σας με κυκλική κίνηση. Επαναλάβετε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Toe Flexes

Καθίστε με τα πόδια σας ευθεία μπροστά σας και λυγίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα γόνατά σας. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το.

Toe Taps

Καθίστε με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος και χτυπήστε γρήγορα τα δάχτυλα των ποδιών σας για 30 δευτερόλεπτα. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος στα πόδια και να ζεστάνει τους μυς.

Πηγή : health.harvard.edu

Featured image: @lishakov/ unsplash.com

You may also like