ΠΩΣ  ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΓΛΥΚΟ ΕΠΙΔΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

Αν υπάρχει ένα κοινό πράγμα σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους αυτό είναι η αγάπη μας για τα γλυκά. Κι όπως αποδεικνύεται, η επιστήμη έχει ακόμη και αποδείξεις ότι τα γλυκά μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους!

Τα γλυκά μας φτιάχνουν τη διάθεση

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι που τα γλυκά μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι. Πρώτον, είναι ένα ψυχολογικό έναυσμα που οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να αναπτύσσουμε στην παιδική ηλικία. Φανταστείτε τις αγαπημένες σας μέρες του χρόνου – Χριστούγεννα, Απόκριες, γενέθλια και διακοπές – τι κοινό έχουν όλα αυτά; Λαχταριστά γλυκά!

Είτε πρόκειται για ένα κομμάτι από μια τούρτα γενεθλίων, είτε για μπισκότα σοκολάτας τα γλυκά μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι μέσα μας. Αυτή η ψυχολογική σύνδεση αποτυπώνεται στον εγκέφαλό μας και απελευθερώνει αυτά τα ίδια συναισθήματα ακόμα και όταν δεν είναι μια ειδική περίσταση.

Επιπλέον, ο εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος με τη ζάχαρη. Η κατανάλωση της πηγαίνει γρήγορα από το στομάχι στην κυκλοφορία του αίματος και μετά στον εγκέφαλο, όπου προκαλεί αύξηση της ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη που προκαλεί συναισθήματα ευτυχίας, ενθουσιασμού και χαράς.  Η σοκολάτα, ειδικότερα, συνδέεται με τις ενδορφίνες, που αυξάνονται ειδικά αν φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα.

Οφέλη για την υγεία

Τα γλυκά μπορούν να έχουν μερικά εκπληκτικά θετικά αποτελέσματα στη συνολική υγεία σας. Για αρχή, η καλύτερη ψυχική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο συγκεκριμένων σωματικών προβλημάτων και το άγχος είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε πολλές ασθένειες και παθήσεις.

Η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού έως και 39% . Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μιας πλάκας σοκολάτας την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό σχεδόν 50%. Όταν πρόκειται για αυτά τα οφέλη για την υγεία, λόγω των φυσικών αντιοξειδωτικών του κακάο, όσο πιο σκούρο, τόσο το καλύτερο. Στοχεύστε σε 75% κακάο ή περισσότερο για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.

Το κακάο έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη επικίνδυνων όγκων. Περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται GECGC, η οποία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο σταματά την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην επιτάχυνση της καταστροφής αυτών των κυττάρων.

M.E.

Featured image: pexels.com/@adrienn

You may also like