ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΝΕΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ TO ΤΡΕΞΙΜΟ

Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει να παραμένετε υγιείς και σε φόρμα. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας, ειδικά τα δάχτυλα των ποδιών σας. Μετά από μια καθημερινή άσκηση τρεξίματος, είναι λογικό να βιώνετε πόνο στα δάχτυλα των ποδιών, δυσφορία και φλεγμονή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα ανακουφίσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας … Και να μειώσετε την ταλαιπωρία μετά το τρέξιμο.

Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς σας… Και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον πόνο. Μπορείτε να προσθέσετε άλατα Epsom τα οποία αποτελούνται από μαγνήσιο και θειικό άλας, και την ονομασία τους την οφείλουν σε μια αλατούχα πηγή στο Epsom του Surrey, στην Αγγλία. Τοποθετήστε στο νερό καθώς, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής.

Χρησιμοποιήστε πάγο

Εάν τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι πρησμένα ή φλεγμονώδη, η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και στην ανακούφιση του πόνου. Μπορείτε να τυλίξετε τον πάγο σε μια πετσέτα και να τον εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή για 10 έως 15 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε πάγο απευθείας στο δέρμα σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα.

Κάντε μασάζ στα δάχτυλα των ποδιών σας

Το μασάζ στα δάχτυλα των ποδιών σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τα ηρεμήσετε μετά από μια καθημερινή άσκηση τρεξίματος. Κάντε απαλό μασάζ στα δάχτυλα των ποδιών σας με τα δάχτυλά σας, ασκώντας ελαφριά πίεση. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στη μείωση της φλεγμονής, κάνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας να αισθάνονται καλύτερα. Η κρέμα Happie Toes είναι μια ειδική για τα πόδια αλοιφή που έχει σχεδιαστεί για να αποκαθιστά το κατεστραμμένο δέρμα. Το βούτυρο kokum, το έλαιο μέντας και το έλαιο τεϊόδεντρου καταπολεμούν τα βακτήρια και τις φλεγμονές κι επουλώνουν τις ρωγμές του δέρματος. Τέλος, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος, διατηρώντας το απαλό και λείο.

Ανυψώστε τα πόδια σας

Εάν τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι πρησμένα, η ανύψωση των ποδιών σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Μπορείτε να στηρίξετε τα πόδια σας σε ένα μαξιλάρι ή μαξιλάρι ενώ χαλαρώνετε.

Φορέστε άνετα παπούτσια

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την ταλαιπωρία των δακτύλων είναι να φοράτε άνετα παπούτσια. Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας εφαρμόζουν σωστά και παρέχουν αρκετή αντικραδασμική προστασία και στήριξη. Τα παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες, κάλους και άλλα προβλήματα στα πόδια.

Θυμηθείτε να ακούτε το σώμα σας. Κάντε διαλείμματα όταν είναι απαραίτητο… Κι αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν ο πόνος επιμένει.

Featured image: @gettyimages/ unsplash.com

You may also like