ΓΑΛΗΝΕΥΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Το Πάσχα είναι μια εποχή γαλήνης κι ανανέωσης για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθώς γιορτάζουμε την ανάσταση του Ιησού Χριστού, μας υπενθυμίζεται η σημασία της ελπίδας, της πίστης και της αγάπης.Υπάρχει επίσης, ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης, πνευματικού προβληματισμού και ανάπτυξης. Αρκετές φορές σκεπτόμαστε ότι είναι καιρός να εμβαθύνουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να ζούμε μια ζωή συμπόνιας, συγχώρεσης και ταπεινότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καλούμαστε να θυμηθούμε τη σημασία της εσωτερικής μας γαλήνης και να αναζητήσουμε τη συμφιλίωση με τους άλλους. Ας δούμε κάποια σημεία που μπορούμε να επιτύχουμε υπερβαίνοντας κάποιες φορές τον εαυτό μας.

Ένας νέος κόσμος συμφιλίωσης

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από βία, αδικία και καταπίεση. Να εστιάσουμε και να σταθούμε ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία. Ας οικοδομήσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων και πολιτισμών. Η προώθηση της κατανόησης και του διαλόγου είναι ένα σημείο που λείπει αρκετές φορές από τους ανθρώπους γύρω μας. Ωστόσο το να δίνεις ευκαιρία στον διάλογο ακόμη και όταν είναι δύσκολο, είναι ένα επιχείρημα που θα σε ανυψώσει μακροπρόθεσμα. Πολλές φορές καλούμαστε από την ίδια την ζωή να είμαστε συμπονετικοί και στοργικοί προς τους άλλους, έστω και αν νιώθουμε αρκετές φορές αδικημένοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε όσους μας αδίκησαν, ακόμα και όταν μας φαίνεται ακατόρθωτο.

Ανανεωμένος νους

Η έννοια της ανανέωσης κατά την περίοδο του Πάσχα σημαίνει επίσης, ότι πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, είτε είναι φίλοι, γείτονες ή ξένοι μας. Πιστεύουμε ότι η ανάσταση αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε φρέσκα και να κάνουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί στην ανανέωση και στην πιθανότητα θετικής αλλαγής. Ας εξετάσουμε τη ζωή μας και ας κάνουμε αλλαγές όπου χρειάζεται. Ας ακούσουμε τις φωνές των άλλων, ακόμη και όταν αμφισβητούν τις δικές μας πεποιθήσεις και υποθέσεις. Ας συνεργαστούμε με άλλους για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Ας είναι μια περίοδος ειρήνης, ανανέωσης και πνευματικής ανάπτυξης. Ας μοιραζόμαστε χωρίς να φοβόμαστε για το τι θα χάσουμε.

Μπορούμε με κάθε μικρό λιθαράκι αγάπης να ενσωματώσουμε κάθε αξία και να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού, δίκαιουκόσμου – αποπνέοντας ελπίδα για όλους.

Featured image: pexels.com/@cottonbro

You may also like