ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ: «ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 622»

  Δε θα πάψω να λέω πως ένα βιβλίο μπορεί να μας κρατήσει εξαιρετική συντροφιά καθώς έτσι γνωρίζουμε, υπό μίαν έννοια, νέα πρόσωπα. Κάπως έτσι γνώρισα κι εγώ τους χαρακτήρες του νέου βιβλίου του Joël Dicker, συγγραφέα της επιτυχημένης “Αλήθειας Για την Υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ” λίγο πριν καλωσορίσουμε το γιο μου στην οικογένειά μας!

               Λίγα λόγια για την υπόθεση:

               Μετά το θάνατο του εκδότη που είχε δείξει πίστη στο έργο του αλλά και μία ερωτική απογοήτευση, ο συγγραφέας Ζοέλ Ντικέρ αποφασίζει… να πάει διακοπές. Ο δρόμος του θα τον οδηγήσει στο ξενοδοχείο Παλαί ντε Βερμπιέ στις Ελβετικές Άλπεις και πολύ σύντομα το διερευνητικό του δαιμόνιο θα ξυπνήσει, καθώς το δωμάτιο δίπλα του δεν έχει τον αναμενόμενο αριθμό 622. Με τη βοήθεια της Σκάρλετ, μίας άλλης ενοίκου, ο Ζοέλ θα αρχίσει να αναζητά την αλήθεια πίσω από το φόνο που έστειλε το δωμάτιο 622 στη λήθη. Στην έρευνά του θα πέσει επάνω σε ένα ερωτικό τρίγωνο αλλά και μία σειρά από ίντριγκες και προδοσίες, με όλα αυτά να λειτουργούν ως υλικό για το νέο βιβλίο του Ζοέλ.

               My opinion:

               Για άλλη μία φορά, ο ΖοέλΝτικέρ, αυτή τη φορά με έμμεσο πρωταγωνιστή τον ίδιο, αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία μυστηρίου με φόντο τη γενέτειρά του, τη Γενεύη. Χαρακτήρες που ο καθένας τους κρύβει το δικό του μυστικό και που η συνύπαρξή τους δημιουργεί ένα καταιγιστικό γαϊτανάκι εξελίξεων κι ένα έγκλημα που θυμίζει κουβάρι που πρέπει να ξετυλιχθεί με μαεστρία είναι τα δύο βασικά συστατικά του νέου βιβλίου του Ντικέρ κι ο συγγραφέας τα συνδυάζει με τη γνωστή του δεξιοτεχνία. Όπως με την «Αλήθεια Για Την Υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ” αλλά και την “Εξαφάνιση Της Στέφανι Μέιλερ, ο συγγραφέας ξεκινά με ένα μυστήριο που όσο προχωράει προσφέρει στο θεατή εκείνο το εθιστικό αίσθημα “the plot thickens” μέχρι σταδιακά να αρχίσει να συνθέτει το κολάζ του μυστηρίου. Κι αυτό το καταφέρνει με αναπάντεχες ανατροπές (η λέξη “προβλέψιμο” δεν έχει θέση εδώ), επομένως ετοιμαστείτε για σασπένς με κάθε αλλαγή της σελίδας – σωστά καταλάβατε, το να καταβροχθίσετε το βιβλίο είναι αναπόφευκτο!Να είστε βέβαιοι πως θα απολαύσετε κάθε γραμμή!

               Το “Αίνιγμα Του Δωματίου 622” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση του Γιάννη Στρίγκου.

Featured image: @jessbaileydesigns/unsplash.com

You may also like