ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

Από τις αλλαγές του καιρού μέχρι το ζεστό ντους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες της καθημερινότητας μας που μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση του δέρματος. Εάν το δέρμα μας δείχνει θαμπό και το νιώθουμε σφιχτό, ευαίσθητο ή επιρρεπές σε αισθήσεις κνησμού… χρειαζόμαστε ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας σε υψηλά επίπεδα. Εκτός από την προώθηση της υγιούς όψης του δέρματος, η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση του φυσικού φραγμού του δέρματος, επιτρέποντάς του να προστατευτεί από περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και να ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού μέσω της επιφάνειας του δέρματος.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο με τα πιο αποτελεσματικά συστατικά και προϊόντα.

Ποια συστατικά ενυδατώνουν  το δέρμα;

Η επιλογή προϊόντων με τα σωστά συστατικά είναι το πιο σημαντικό μέρος της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας. Εδώ είναι τα κορυφαία συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε για να αυξήσετε αποτελεσματικά τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα σας.

Υαλουρονικό οξύ

Αναρωτιέστε αν είναι το υαλουρονικό οξύ ενυδατικό; Είναι σαν να ρωτάς αν το νερό είναι υγρό. Η απάντηση είναι ναι. Αυτό το συστατικό παράγεται φυσικά από το σώμα και μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

Ceramides

Τα φυσικά λιπίδια (έλαια) του δέρματος είναι γνωστά ως ceramides. Αποτελούν πάνω από το 50% της σύνθεσης του δέρματος και βοηθούν στην προστασία από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Η συμπερίληψη τους στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας βοηθά να στηρίξετε τον φραγμό του δέρματός σας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγρασίας.

Πώς να ενυδατώσετε το δέρμα από μέσα;

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να ενυδατώσετε το δέρμα σας είναι να εργάζεστε από μέσα προς τα έξω. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά το να πίνετε αρκετό νερό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας. Από 6 μέχρι 8 ποτήρια κάθε μέρα είναι συνήθως αρκετά, αλλά αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εάν δυσκολεύεστε να πίνετε τόσο πολύ νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή νερού.

Πώς να ενυδατώσετε το δέρμα χωρίς να φράξετε τους πόρους;

Εάν δεν αντιμετωπίζετε τα σημάδια του ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την ενυδατική περιποίηση του δέρματος. Ωστόσο, όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση, συμπεριλαμβανομένου του μικτού δέρματος και του λιπαρού δέρματος. Απλά επιλέξτε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα που  δεν θα φράξουν τους πόρους σας.

Τέλος να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο το πρόσωπό σας που χρειάζεται ενυδάτωση. Το ζεστό ντους και η έκθεση στο περιβάλλον μπορούν εύκολα να σας αφήσουν με ένα ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος για να αφήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό.

Featured image: freepik.com/@wayhomestudio

You may also like