Spaghetti με γαρίδες για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών!

by The K-magazine

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών η σημερινή κι αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε για σήμερα μία συνταγή ζυμαρικών που είναι εύκολη και πεντανόστιμη!

Τι χρειαζόμαστε:

1 συσκευασία ζυμαρικά, εμείς προτείνουμε spaghetti ή liguini
500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γραμμάρια σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο

Προετοιμασία


Σε ένα μπολ με νερό ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
Ραντίζουμε τα σπαγγέτι με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάνε.

Μουσκεύουμε λίγο το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το νερό του. Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του το σαφράν, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα spaghetti με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: sidagi.gr 

photo credits: @nankumar (unsplash)

You may also like