ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
-1 μεσαίου μεγέθους κοκοκύθα
-1 κ.σ.βούτυρο
-3 σκελίδες σκόρδο,λιωμμένες
-2 κουταλιές αλεύρι
-1 1/2 φλιτζάνια γάλα
-1 κ. σ. τυρί κρέμα ή τυρί Neufchatel
-1 φλ. φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα, συν 2 κ. σ. έξτρα για επικάλυψη (αργότερα)
-1/4 κ. γλ. αλάτι
-1/8 κ. γλ.φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Τριμμένο κόκκινο πιπέρι και φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πρώτον, ετοιμάζουμε την κολοκύθα. Κόψτε το εσωτερικό της σαν μακαρόνια με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι,βγάλτε με μία κουτάλα έξω τους σπόρους και τοποθετείστε το σκληρό μέρος μέσα σε ένα ταψί, καλύψτε το με νερό. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μία ώρα.
Εναλλακτικός τρόπος ψησίματος: κάντε μερικές βαθιές τρύπες σε βάθος σε όλη την κολοκύθα με ένα μαχαιράκι. Ψήστε για 60 λεπτά, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για 10 έως 20 λεπτά πριν την κόψετε στη μέση με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Βγάλτε τα σπόρια κι αφήστε τα “μακαρόνια”.
Μόλις η κολοκύθα έχει μαγειρευτεί, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ξύσετε απαλά τα “spaghetti” στο κέντρο.
*Για τη σάλτσα:
Λιώστε βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, ανακατέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Χτυπήστε το γάλα, προσοχή να μην σβωλιάσει. Μόλις κάψει, προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Χαμηλώστε τη φωτιά. Ανακατέψτε παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε μία κουταλιά από τη σάλτσα σε κάθε κομμάτι της κολοκύθας. Τραβήξτε απαλά τα “σπαγγέτι” για να καλυφθούν και να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Βάλτε στην κορυφή επιπλέον παρμεζάνα και τοποθετήστε κάτω από τη σχάρα του φούρνου σας για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να βγάλει “φουσκάλες”.
Γαρνίρετε κάθε κομμάτι με μια πρέζα κόκκινο πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: εδώ
10 comments
Το e-mail μου είναι [email protected] για να μου το υπενθυμήσεις στο τέλος του μήνα όπου υπολογίζω ότι θα είναι έτοιμα.
Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Έψαξα, ξαναέψαξα, αλλά δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Έτσι αποφάσισα να μου στείλουν από την Αμερική και να καλλιεργήσω μόνος μου (είμαι Γεωπόνος αλλά μου αρέσει πολύ και η μαγειρική)… Περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου θα έχω παραγωγή από τις πρώτες κολοκύθες. Δεν έβαλα πολλές, καμιά εκατοστή φυτά κατάφερα να φυτέψω στο θερμοκήπιο και αν όλα πάνε καλά θα σας στείλω….
κε Δοσκάρη,θα ήθελα πολύ όταν βγουν με το καλό οι κολοκύθες,να αγοράσω μια …μιας κ ψάχνω κ εγώ καιρό να βρω μια κολοκύθα spaghetti squash!.Ευχαριστώ
Αγαπητή Χριστίνα μόλις ωριμάσουν σίγουρα θα σου στείλω μία (το καλό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί καρποί στα φυτά). Έτσι κι αλλιώς η παραγωγή φέτος θα είναι πολύ περιορισμένη γιατί είναι καθαρά πειραματική χρονιά για αρκετές νέες καλλιέργειες.
Καλησπέρα Χριστίνα.
Οι κολοκύθες είναι έτοιμες. Στείλε μου μήνυμα στο email μου για να σου στείλω μια…
Την σπαγγέτι squash που την βρήκες;;;
τα φτιαχνετε εσείς από την κολοκύθα…διαβάστε την εναλλακτική λύση μαγειρέματος και θα το καταλάβετε πως “βγαίνουν”. Καλή επιτυχία
Ξέρω πως γίνονται αλλά το συγκεκριμένο πιάτο γίνεται από μιά συγκεκριμένη ποικιλία κολοκύθας την Spaghetti Squash-C. Pepo (υπάρχουν και άλλα είδη της C. Pepo).Εσύ χρησιμοποιεί την κλασική πορτοκαλί κολοκύθα(ταμπουρά) ή την αυθεντική;;;
Έχεις δοκιμάσει και με πιο μικρά κολοκυθια όπως τα πράσινα ή τα λευκά;;;
Λυπαμαι που δεν μπορω να σας δωσω περισσοτερες λεπτομέρειες, καθώς όπως βλέπετε η συνταγή είναι από site του εξωτερικού
Ξεκίνησε η παραγωγή μια μικρής ποσότητας κολοκύθας. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει ας μου στείλει μήνυμα. Επίσης βγαίνουν σιγά σιγά και άλλα περίεργα λαχανικά. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο doskaris.blogspot.gr
Comments are closed.