Spring chicken, από τον Στέλιο Μάνδαλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας να μας κόψει το κάθε φιλέτο κατά μήκος για να μην είναι πολύ χοντρά και να μαριναριστούν καλύτερα)
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
Προετοιμασία:
Αναμειγνύουμε αλάτι πιπέρι στο γιαούρτι και εμβαπτίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, μέσα στο μείγμα, τα οποία τα σκεπάζουμε με τη μεμβράνη από την επιφάνεια του γιαουρτιού για όλο το βράδυ για να μαριναριστούν.

11187903_1394331510892314_674730895_o*Για την κρούστα
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 ξηροί καρποί ψημένοι ανάλατοι κατά προτίμηση κάσιους (για τους αλλεργικούς στους ξηρούς καρπούς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόρα από ψωμί του τοστ αλεσμένη στο multi mixer για γίνει τρήμα)
80 γρ πάπρικα κατά προτίμηση καπνιστή η γλυκιά
2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο ginger τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές του γλυκού αλεσμένοι σπόροι  κολιάνδρου
2 κουταλιές του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο τριμμένο
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές χοντροκομμένος φρέσκος κολίανδρος
2 κουταλιές του γλυκού ταμπάσκο ή μια μέτρια σε μέγεθος καυτερή πιπεριά
100 γρ ελαιόλαδο

Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά υλικά σε μια λεκάνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς, στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί φούρνου, βγάζουμε τα κοτόπουλα από την μαρινάδα και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την πάστα για την κρούστα στην επιφάνεια των κοτόπουλων ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15 με 17 λεπτά ανάλογα το πάχος του κρέατος.
Σερβίρουμε με ανάμεικτη σαλάτα.

Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη…

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Στέλιο Μάνδαλο, εδώ

You may also like