Sunday movie night: Aquaman

Βράδυ Κυριακής του Ιουλίου κι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Και βεβαίως, αυτό σημαίνει αποδράσεις, βουτιές με αγαπημένους σε μία κοντινή παραλία. Σημαίνει όμως και κινηματογραφικές βραδιές που δίνουν ένα ιδανικό φινάλε στο γεμάτο σαββατοκύριακό μας. Απόψε, λοιπόν, κάνουμε μακροβούτι στην περιπέτεια παρέα με τον Aquaman.

               Όταν η Βασίλισσα της Ατλαντίδας Atlanna (Nicole Kidman) βρέθηκε τραυματισμένη στο σπίτι του φαροφύλακα Thomas Curry (Temuera Morrison)… Κανείς από τους δύο δεν περίμενε πως θα ερωτεύονταν και μάλιστα θα γίνονταν και γονείς του Arthur. Όμως η Atlanna είναι κυνηγημένη από το βασίλειό της και ο μόνος τρόπος για να προστατεύσει τους άνδρες της ζωής της είναι να επιστρέψει στη θάλασσα. Ο Arthur (Jason Momoa) θα μεγαλώσει μαθαίνοντας πως όχι μόνο μπορεί να επικοινωνεί με τα πλάσματα της θάλασσας και να κολυμπά στα βάθη της θάλασσας με περίσσια άνεση… Αλλά θα εξελιχθεί σε έναν γενναίο αγωνιστή που δε διστάζει να τα βάλει και με πειρατές.

Ωστόσο, η Ατλαντίδα αλλά κι όλος ο κόσμος βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς ο ετεροθαλής αδερφός του Arthur, Orm (Patrick Wilson), αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο στη στεριά με κάθε κόστος. Η μόνη ελπίδα είναι ο Arthur να διεκδικήσει το θρόνο. Αν και διστακτικός, ο Arthur έχει στο πλάι του την πριγκίπισσα Mera (Amber Heard) και τον μέντορά του Vulko (Willem Dafoe). Ο βασικότερος στόχος του είναι να αποφευχθεί η καταστροφή…

               Η ταινία “Aquaman” εμπνέεται από τον ομώνυμο super ήρωα της DC Comics. Το σενάριο υπογράφουν οι David Leslie Johnson-Mc Goldrick (“The Conjuring 2”, 2016) και Will Beall (“Castle”). Ο James Wan βάζει το λιθαράκι τους κι αυτός στην ιστορία, αλλά και αναλαμβάνει καθήκοντα σκηνοθέτη .

               Πώς ο Aquaman μας πείθει να δώσουμε μία ευκαιρία στο DCEU;

               I’m a Marvel fan girl, το ξέρετε όλοι σας καλά! Δε γίνεται όμως, να μην παραδεχθώ πως με γοητεύει εξίσου το πιο σκοτεινό σύμπαν της DCComics. Μπορεί προηγούμενες ταινίες του αντίπαλου δέους του MCU να μη κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση, αλλά ο “Aquaman” του James Wan καταφέρνει να προσφέρει μία νότα ελπίδας στο κινηματογραφικό project της DC. Τεχνικά, αν εξαιρέσουμε κάποια hiccups στα εφέ (με τέτοια budget αρνούμαι να πιστέψω πως δε “βγαίνει” η παραγωγή για κάτι πιο ρεαλιστικό), o Wan μας μεταφέρει από τα μυστηριώδη βάθη της θάλασσας στις ομορφιές της επιφάνειας. Μας προσφέρει την ίδια στιγμή μία ενδιαφέρουσα origin ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς χαρακτήρες της DC.

Αποφεύγοντας την κάπως απαισιόδοξη σκοπιά προηγούμενων παραγωγών, ο Wan καταφέρνει μέσα από έναν ευφυή συνδυασμό δράσης και χιούμορ να εξελίξει τον κεντρικό του χαρακτήρα. Έτσι ο Wan ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών μας από το DCEU. Ευελπιστούμε κι όσοι το ακολουθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα! Αν είχαμε σύστημα βαθμολογίας με αστεράκια, θα έβαζα ένα 6,5/10 για την προσπάθεια της DC. Όμως παραμένω αυστηρή γιατί μπορούσε να είναι και καλύτερο, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε λιγότερη “αντιγραφή” από τις εικόνες των comics του ‘60. Είδατε που μπορώ να είμαι κι επιεικής;

Η επιλογή του cast

               Σε ό,τι αφορά το cast, μόνο παράπονο έχω για την επιλογή της Amber Heard στο ρόλο της Mera (απαραίτητα γοητευτική για το ρόλο, ΟΚ, αλλά στο σύνολο τίποτα το εντυπωσιακό). Ο Patrick Wilson εμφανίζεται ως ένας εξαιρετικός DC villain… Ένώ ο Willem Dafoe δε διστάζει να πειραματιστεί ξανά με το super hero genreμε επιτυχία, παρά το μικρότερο ρόλο. Όσο για τον Jason Momoa; Κρατάει λίγο από την τραχύτητα του Khal Drogo του επικού “Game Of Thrones” και ζωντανεύει τον Arthur Curry/Aquamanσε έναν ικανοποιητικό βαθμό και που σίγουρα θέλουμε να ξαναδούμε στο ρόλο. Αρκεί να του βρούνε καλύτερο κοστούμι από αυτό το κιτς green-yellow!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ, πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Patrick Wilson, Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison κ.

               Photo credits: IMDb

You may also like