Sunday movie night: Scoob!

Βράδυ Κυριακής έφτασε και με τις θερμοκρασίες που επικτρατούν το χουχούλιασμα στο σπίιτι είναι πιο ιδανικό από ποτέ! Έτσι είναι ευκαιρία να απολαύσουμε μικροί και μεγάλη μία ωραία ταινία! Απόψε εμείς θυμόμαστε και τα παιδιά γνωρίζουν (αν δεν τον έχουν γνωρίσει ακόμη!) έναν διάσημο σκύλο . Που είναι πιο… γενναίος από όσο δείχνει! Scooby-Doo, where are you???

Η υπόθεση:

               Ο Shaggy ήταν ένα ντροπαλό και μοναχικό παιδί… μέχρι την ώρα που ένας ατσούμπαλος κούταβος ράτσας Great Dane γίνεται ο καλύτερός του φίλος. Τη βραδιά του Halloween η παρέα μεγαλώνει με το Fred, τη Daphne και τη Velma. Η παρέα πέρασε πολλά με τα χρόνια, κυρίως λύνοντας μυστήρια με φαντάσματα! Όταν, όμως η συντροφιά του χρειάζεται πλέον χρηματοδότηση για να αναβαθμίσει τη λειτουργία της, ο υποψήφιος χορηγός, ο Simon Cowell (ναι, ο γνωστός) αρνείται να προχωρήσει αν στην ομάδα παραμείνουν ο Shaggy κι ο Scooby. Πού να φανταζόντουσαν, όμως, πως ειδικά ο Scooby είναι ένας πολύ σημαντικός σκύλος; Αυτό φαίνεται να το έχει ανακαλύψει ο εγκληματίας Dick Dastardly. Και κάπως έτσι θα ξεκινήσει μία περιπέτεια που ο Scooby αλλά κι οι φίλοι του δεν περίμεναν ποτέ πως θα ζήσουν.

               Η ταινία “Scoob!” βασίζεται στη διάσημη παρέα κινουμένων σχεδίων που εμπνεύστηκαν οι William Hanna και Joseph Barbera. Πρώτη φορά την παρουσίασαν στο κοινό το 1969. Ακούγεται μακρινό, το ξέρω, όμως ο σκηνοθέτης Tony Cervone δίνει μία φρέσκια πινελιά στον ήρωα και την παρέα του.

               Θα είμαι ειλικρινής: η παραγωγή του Scooby-Doo με έχασε ως fan με το “A pup named Scooby-Doo” και με κάποιες άλλες σειρές. Με τελευταίες γροθιές τα πιο πρόσφατα turbots. Οπότε θα καταλάβετε πως ήμουν κάπως επιφυλακτική όταν πάτησα το play.

               Χαίρομαι πάρα πολύ που πάτησα το κουμπί – το “play”, μη σας μπερδεύω κιόλας!

Antigone’s Thoughts

               Με εμφανή την ανανέωση που είναι συνυφασμένη με το 3D animation treatment, η ταινία μου θυμίζει γιατί ο Scooby-Doo ήταν ο αγαπημένος μου από τους Hanna-Barbera . Αν και σύγχρονη, η ταινία μένει πιστή στο goofy χιούμορ ενώ μας κάνει κι ένα μικρό ταξίδι αναπόλησης, ιδίως στις αρχές της ταινίας. Σε σύγκριση, όμως, με τις τηλεταινίες που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, ο Scooby ζει μία οπωσδήποτε πιο έντονη περιπέτεια που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πιο βαρύγδουπα animation blockbusters και μας κρατά το ενδιαφέρον με το ρυθμό και τη ζωντάνια που πρέπει να έχει κάθε παραγωγή με πρωταγωνιστή το διάσημο σκύλο.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως δεν ξεχνά να τονίσει πως, παρά τις παραξενιές τους, ο Shaggy κι ο Scooby είναι παράδειγμα προς μίμηση αν θέλουμε ποτέ να μιλήσουμε για φιλία. Η σχέση τους έχει γίνει σχεδόν διαχρονική και αυτή η δυναμική δε θα μπορούσε να λείπει από τη νέα αυτή ταινία και βεβαίως δε θα μπορούσε να είναι και το επίκεντρο.

               Με λίγα λόγια; Αν τα παιδιά σας δεν έχουν γνωρίσει ακόμη αυτόν το γκαφατζή σκύλαρο με τη μεγάλη καρδιά, ο “Scoob!” είναι η τέλεια ευκαιρία! Και για λίγο θα γίνουμε κι εμείς ξανά παιδιά… καιο το χρειαζόμαστε!

               Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Με τις φωνές των: Frank Welker (Scooby-Doo), Will Forte (Shaggy), Gina Rodriguez (Velma), Zac Efron (Fred), Amanda Seyfrid (Daphne) κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like