Sunday movie pick: The Santa Clause

Βραδάκι της πρώτης Κυριακής του 2021, του νέου χρόνου που ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή να είναι πιο ευγενικός μαζί μας. Την ίδια ευχή στείλαμε μικροί και μεγάλοι φέτος στον Άγιο Βασίλη. Και μια που αναφέρθηκα στον Άγιο των ημερών… το ξέρατε πως η δουλειά του δεν είναι εύκολη, έτσι; Πόσο μάλλον κι όταν έχει ένα μικρό γιο!

Η υπόθεση

               Ο Scott Calvin (Tim Allen) είναι ένα επιτυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρείας παιχνιδιών κι ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα με το γιο του, τον Charlie (Eric Lloyd). Αν και μεγάλος, ο Scott δεν θέλει να χάσει ο Charlie την αγνή πεποίθηση πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Παρά τις προτροπές της πρώην συζύγου του, της Lauren (Wendy Crewson) και του νυν συζύγου της και ψυχιάτρου Neal Miller (Judge Reinhold). Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ένας περίεργος θόρυβος θα ξυπνήσει τον Scott και τον Charlie. Με τον πρώτο να ξαφνιάζει τον απρόσμενο επισκέπτη που είδε… στη σκεπή και με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Το πιο περίεργο είναι πως το σώμα εξαφανίζεται και στο σημείο μένει μόνο μία στολή του Άγιο Βασίλη με μία κάρτα που ωθεί τον υπεύθυνο για ό,τι τυχόν συμβεί να φορέσει τη στολή και να συνεχίσει να μοιράζει τα δώρα. Με την προτροπή του Charlie, ο Scott υποκύπτει και ανακαλύπτει πως δεν κάλυψε το κενό μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά, αλλά πλέον, χάρη σε ένα “νομικό παραθυράκι” του Βορείου Πόλου, ο Scott είναι ο Άγιος Βασίλης – επ’ αόριστον! Μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα ο Scott πρέπει να πειστεί πως είναι ο Kris Kringle (θυμάστε το άλλο όνομα του Santa;)…Aλλά και να το αποδείξει!

Πώς όμως ένας μεγάλος που επίσης θεωρεί τον Άγιο Βασίλη παραμύθι μπορεί να αποδεχθεί το νέο αυτό ρόλο…; Μα φυσικά… μαγικά!

               Η ταινία “Ο Άγιος Βασίλης Μου” είναι μία παραγωγή της Disney. To σενάριο είναι των Leo Benvenutti και Steve Rudnick . Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και για το “Space Jam” του 1996, ενώ η σκηνοθεσία είναι του John Pasquin.

IMDb

Antigone’s Thoughts

Το “The Santa Clause” θεωρείται σταθερή αξία στις χριστουγεννιάτικες to watch λίστες . Και δικαίως, μιας που έχει όλα όσα περιμένουμε από μία κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία: Χιούμορ και μαγεία. Πιστός στο πνεύμα των ημερών, ο Pasquin μας δίνει μία τρυφερή και (κυριολεκτική) μαγική ιστορία όπου αποδεικνύεται πως τα πάντα μπορούν να συμβούν τα Χριστούγεννα. Ακόμη και να πάρει ένας απλός άνθρωπος τη θέση της πιο αγαπητής φιγούρας των Χριστουγέννων. Ωστόσο, ο Pasquin έξυπνα μας θυμίζει (κι αυτό είναι το “ζουμί” της ιστορίας) πως η μαγεία του παιδιού που κρύβουμε μέσα μας δε χάνει την ισχύ της, αλλά απλά μας χρειάζεται… ένα σπρωξιματάκι! Στην περίπτωση του Scott, το σπρωξιματάκι ήταν η πίστη του γιου του στη δυνατότητα να είναι ο μπαμπάς του ο Άγιος Βασίλης. Σε αυτήν την αλληλεπίδραση του Scottκαι του Charlie είναι χτισμένη η ιστορία.

Στο κάτω κάτω, η “μάχη” ανάμεσα στη “σκληρή” πραγματικότητα και τη μαγεία των Χριστουγέννων είναι πάντα αξιόλογο θέαμα – ειδικά όταν ξέρουμε ποιος κερδίζει!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Και μην ξεχνάτε: η μαγεία μέσα μας ζει όλον τον χρόνο κι είναι αυτή που μπορεί να κάνει κάθε μας μέρα να θυμίζει Χριστούγεννα όλο το χρόνο!

               Πρωταγωνιστούν:Tim Allen, Eric Lloyd, Wendy Crewson, Judge Reinhold, David Krumholtz, Paige Tamada, Peter Boyle, Judith Scott κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like